فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله مقدمّه ای بر انواع ورزشها در ایران باستان

اختصاصی از فی دوو دانلود مقاله مقدمّه ای بر انواع ورزشها در ایران باستان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله مقدمّه ای بر انواع ورزشها در ایران باستان


دانلود مقاله مقدمّه ای بر انواع ورزشها در ایران باستان

از سخنان مورّخین و آثار مکتوب و غیر مکتوب نظیر: مجسّمه ها، نقّاشی ها، سنگتراشی‌ها و به عبارتی حقایق تاریخی که از اکتشافات باستانشناسی بدست آمده مشخّص شده است که پیشینیان و نیاکان ما ورزشهای مختلفی را انجـــام می دادند، که در تمام این ورزشها با انجام تمرینات مناسب و با تحمّل خستگی و مشکلات، افراد سعی می نمودند که نیروی نفسانی را تحت کنترل خود قرار داده و با تسلّط بر خویش از کینه‌جویی و انتقام دوری نموده و بر اساس جوانمردی، فتوّت، پهلوانی و راستی طی طریق نمایند. البته لازم به ذکر است که در دوران کیانی و مادی از اوّلین ورزشها که به اطفال آن هم در سنین کم 5 تا 7 سالگی آموزش می دادند، تیراندازی و پرتاب نیزه بوده است، سپس به آنان اسب سواری را می آموختند. این روش در دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی نیز ادامه یافت. اینک به توضیح بیشتر در مورد هریک از رشته های ورزشی در ایران باستــان می پردازیم:

راهپیمایی و دویدن:

راهپیمایی را باید اوّلین حرکات ورزشی و جسمانی انسان دانست که در تمام ادوار تاریخی مورد استفاده بشر بوده است. در ایران باستان راهپیمایی به عنوان یک ورزش حرفه‌ای بوده و در سازمان لشکری و کشوری نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است، چنانکه  پیک ‌های پیاده عصر هخامنشی نمونه‌ای از آن می باشند. این افراد در انجام راهپیمایی مقاومت فوق‌العاده و روشی مخصوص داشتند و به عنوان قاصدان دولتی برای رساندن نامه ‌های فوری و دستورهای سرّی نظامی مخصوصاً در راه هایی که عبور سواران مشکل بود، انجام وظیفه می نمودند. توجّه به این نکته ضروری است که سرعت راهپیمایی آنان حالتی میان دویدن و راه‌ رفتن بوده که بر حسب مسافت راه و فوریّت مأموریّت متغیّر بوده است.                                                                                            

انجام سریع مأموریّت به خصوص در زمان جنگ موجب گردیده که ایرانیان به دویدن به‌عنوان یک ورزش مورد نیاز توجّه کنند و این قول " استرابون " که راجع به آموزش و تمرین اصولی ایرانیان برای دویدن که طبق برنامه مشخصی انجام می ‌شده نشان از توجّه و اهمیّت دادن ایرانیان به دویدن می باشد. " استرابون " معتقد بوده که در ایران باستان قبل از طلوع آفتاب جوانان را با صدای شیپور حاضر باش از خواب بیدار می کردند و سپس آنها را به گروههای 50 نفری تقسیم می نمودند و فرمانده فرمان دویدن به افراد گروه می ‌داد و خود نیز با آنهـــــا می دوید.

آموزش دویدن علاوه بر اینکه در برنامه آموزشی سپاهیان وجود داشته، در میان سایر مردم به خصوص جوانان چه به طور معمول و چه در هنگام انجام ورزشهایی از قبیل: چوگان، شکار و ... نیز انجام می شده است.[1]

 

 

تیراندازی:

به طوریکه " هرودت " نقل می کند، پس از اسب سواری مهمترین ورزش ایرانیان باستان تیراندازی بوده است[2] و تیراندازی یکی از آموزشهای اوّلیه‌ای بوده که ایرانیان آنرا از سن 5 سالگی به کودکان خود آموزش می ‌داده‌اند،[3]ولی ابتدا به اطفال تیراندازی را به حالت پیاده آموزش می دادند.[4]

در اوستا از 12 سلاح که نیاکان ما آنها را بکار می برده‌اند نام برده شده است که سلاح 4 و 5 کمان و تیردان بوده است که به موجب نوشته " هرودت "  ارتش  "خشایار شاه " هنگام حمله به یونان از این سلاح ها استفاده می کرده است.[5]                                              در ایران باستان سلاح مطلوب پارسیان کمان بوده که در بکار بردن آن سخت مهارت داشته‌اند. " گزنفون " می گوید: « تیراندازان کُرتی با آنکه در تیر اندازی بسیار کار آزموده بودند امّا در انداختن تیر به مسافت دور به پای پارسیــــان نمی رسیدند.»[6]  بنابراین تیراندازی ارزنده ترین ورزشی بوده که ایرانیان از کودکی آنرا به فرزندان خود آموزش می دادند تا به هنگام جنگ و پیکار بتوانند بر دشمنان خود پیروزی و ظفر یابند. تیراندازی ایرانیان در دوره های کیانی، مادی، هخامنشی، اشکانی و ساسانی در تمام جهان معروف بوده است. تیراندازی در زمان صلح برای شکار و تفریح استفاده می شده و در زمان جنگ و نبرد هم یکی از قسمت هایی که نقش و کارایی بسیار زیادی داشته‌است، تیراندازان بوده اند.[7]   ایرانیان از سپاهی گرفته تا برزگر، همه ناگریز به فراگرفتن تیراندازی بوده ‌اند و شکار جانوران به ویژه دَدان را فراوان ارج می نهادند و تیراندازان گزیده و چابک دست را نیز بسیار گرامی می‌داشتند.[8]  در بناها و سنگتراشی‌هایی که از دوران پیش از اسلام باقی مانده، شکل تیر وکمان و سواران تیرانداز زیاد است.               " داریوش " کمانداران و تیراندازان ماهری در میان سرداران خود داشته که به    " آشیاکانا " معروف بوده اند. در شاهنامه نیز از قهرمانانی نام برده شده که از تیراندازان ماهر به شمار می‌رفته اند، مانند: " آرش کمانگیر " قهرمان  افسانه ‌ای فنّ تیراندازی و " بهرام گور ساسانی " که از تیراندازان شایسته دوران خود بوده که روایت است بنا به درخواست " شاهدخت آزاده "، آهوی نر و ماده‌ای را با تیر به هم دوخت.

شامل 59 صفحه فایل word قابل ویرایش

دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله مقدمّه ای بر انواع ورزشها در ایران باستان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.