مشخصات این فایل
عنوان: علل اعتیاد و راههای پیشگیری از آن
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 13
این مقاله درمورد علل اعتیاد و راههای پیشگیری از آن می باشد.
خلاصه آنچه در مقاله علل اعتیاد و راههای پیشگیری از آن می خوانید :
درمان و روشهای پیشگیری از اعتیاد:
زمینههای درمانی ویژه نوجوانان مبتلا به اختلالات مصرف الکل و مواد مشتملند بر واحدهای بیمارستانی، امکانات شبانه روزی، خانههای نیمه راه، خانههای گروهی، برنامههای بستری شدن نیمه وقت، و برنامههای سرپائی. اجزای اساسی درمان مصرف دارو و الکل در نوجوانان عبارتند از: روان درمانی فردی- مشاوره مختص به دارو-گروههای خود یاری (الکلیهای بینام- A A)- معتادین (به مواد مخدر) بینام (NA) – برنامههای آموزش و پیشگیری از عود سوء مصرف مواد- و سنجش اتفاقی ادرار – روان درمانی خانواده و دارو درمانی نیز ممکن است اضافه شود.
قبل از انتخاب مناسب ترین زمینه درمان برای یک نوجوان خاص، یک فرایند پالایشگری ضروری است که ضمن آن مصاحبههای ساخت یافته و ساخت نایافته به تعیین نوع مواد مورد مصرف و مقادیر مصرفی و دفعات مصرفی کمک میکند. تعیین اختلال روانی توأم نیز حائز اهمیت است. مقیاسهای اندازه گیری برای ثبت شدت سوء مصرف قبل از درمان و پس از درمان معمولامورد استفاده قرار میگیرند. شاخص شدت اعتیاد نوجوان (T-SAI)، ارزیابی تشخیص الکل و دارو در نوجوان (ADAD) و شاخص شدت مسائل نوجوان (APSI) چند مقیاس درجه بندی مختص به شدت هستند. T-SAI به چند بعد تقسیم میشود که شامل عملکرد خانوادگی، وضعیت شغلی یا تحصیلی، وضعیت روان پزشکی، روابط با همتاها در مدرسه و وضعیت قانونی است.
با توجه به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است و با عنایت به این که منظور از پیشگیری از اعتیاد یعنی بکارگیری اقداماتی که منجر به کاهش ابتلای افراد به اعتیاد میشود و همچنین پیشگیری شامل اقداماتی است برای کاهش عواملی که افراد را در معرض خطر قرار میدهد و افزایش عواملی که افراد را از مصرف مواد مخدر حفظ میکند.
نتایج برخی مطالعات نشان میدهد که افراد معتاد و غیر معتاد نیز برخی موارد پیشگیری از اعتیاد را مؤثرتر قلمداد میکنند و تحلیل هر کدام از روشهای پیشگیری از اعتیاد نمایانگر آن است که بعضی از روشها تأثیر بیشتری دارند. فرضاً یکی از راههای پیشگیری استفاده از فعالیتهای جایگزین است برای کسانی که بیشتر در معرض گرایش به اعتیاد قرار دارند؛ اگر دقت کنیم همه افراد از اوقات فراغت خود به دلخواه استفاده میکنند. افرادی که برای گذراندن این اوقات برنامه ریزی صحیحی نداشته باشند ممکن است از ساعات بیکاری و آزاد خود به طور غیر سازندهای استفاده نمایند.
معمولاً در چنین مواقعی است که افراد برای اولین بار با مواد مخدر آشنا میشوند و به سمت آن میروند پس میتوان با انجام فعالیتهای اجتماعی مثبت و هدفمند و فعالیتهایی که به شکوفا شدن استعداد و تقویت خلاقیت افراد کمک میکنند چون برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری و مسابقات ورزشی از گرایش به اعتیاد پیشگیری کرد.
یکی دیگر از روشهای مهم پیشگیری از اعتیاد، آگاه کردن گروههای مختلف مردم از خطرات و مضرات مصرف مواد مخدر است که هر فرد از تأثیر نامطلوب مصرف مواد مخدر بر سلامت جسمی و روانی و کارکرد شغلی و اجتماعی خود و خانواده اش مطلع بوده و آن را باور داشته باشد و این اطلاعات روی عقاید وی تأثیر بگذارد در این حالت کمتر ممکن است به این کار دست بزند.
بهترین شیوه آگاه سازی افراد تشکیل جلسات گروهی و بحث و تبادل نظر درباره موضوع موردنظر میباشد البته در کنار آگاه کردن نوجوانان و جوانان و والدین از خطرات و مضرات مواد مخدر مدرسه نیز نقش مسلمی میتواند ایفا نماید.
در آگاه سازی نوجوانان و جوانان باید خطرات و عواقب مصرف مواد را به آنها آموزش داد به طوری که از ترساندن بیش از حد و بیان مطالب اغراق آمیز خودداری نموده و اطلاعات صحیح و علمی به آنها ارائه و در حد امکان احساس مسئولیت آنان را در قبال حفظ خود و اطرافیان از خطر مواد مخدر پرورش داد. در راهبرد آگاه سازی باید والدین را از عوامل و موقعیتهایی که موجب مصرف مواد میشود و علائم مصرف مواد و عوارض و خطرات کوتاه مدت و دراز مدت مصرف مواد مخدر آگاه نمود. به طوری که بالا بردن آگاهیهای خانواده ها، تدریس عوارض خانمانسوز اعتیاد در مراکز آموزشی و برگزاری سخنرانی از طریق متخصصین امر، از روشهای پیشگیری از اعتیاد میباشد.
دانلود مقاله علل اعتیاد و راههای پیشگیری از آن