دانلود پایان نامه آماده
دانلود پایان نامه رشته روانشناسی رفتارهای تهدید کننده سلامت روانی با فرمت ورد و قابل ویرایش تعدادصفحات 89
پیشگفتار
رفتارهای تهدید کننده سلامت یکی از مهم ترین چالش های بهداشتی و روانی اجتماعی است که اکثر کشورهای به نوعی با آن درگیر هستند و مشکلات گسترده و شدیدی را بر جوامع تحمیل می نمایند . علیرغم تلاش بسیاری که در دو دهه اخیر در جهت افزایش آگاهی عمومی نسبت به آسیب و خطر رفتارهای پرخطر صورت گرفته است ،همچنان با افزایش روز افزون این رفتارها بویژه در میان جوانان و نوجوانان روبروهستیم.( سلیمانی نیا،1384) با توجه به آسیب ها و خسارت های جبران ناپذیری که هر یک از رفتارهای پرخطر بدنبال دارند و از آنجایی که اقدامات تغییر رفتار در سطح فردی و اجتماعی طولانی مدت و پرهزینه است به نظر می رسد پیشگیری بهترین رویکرد برای کاهش رفتارهای تهدید کننده سلامت در سطح جامعه باشد . از آنجایی که این مشلات بیش از همه جوانان و نوجوانان را درگیر می سازد به نظر می رسد یکی از بهترین موقعیت ها برای ارائه مداخلات پیشگیرانه مدارس و دانشگاهها باشند ( رحیمی، 1386) اما به منظور برنامه ریزی دقیق واقع بینانه و اثر بخشی درباره کاهش و کنترل رفتارهای پر خطر بسیار حائز اهمیت است که بتوان ضمن بدست آوردن آمار دقیق از این رفتاره ، عوامل و افرادی که د رمعرض خطر هستند را نیز شناسایی کنیم .مقدمه: رفتارهای تهدید کننده سلامت یکی از مهم ترین چالش های بهداشتی و روانی اجتماعی است که اکثر کشورهای به نوعی با آن درگیر هستند و مشکلات گسترده و شدیدی را بر جوامع تحمیل می نمایند . علیرغم تلاش بسیاری که در دو دهه اخیر در جهت افزایش آگاهی عمومی نسبت به آسیب و خطر رفتارهای پرخطر صورت گرفته است ،همچنان با افزایش روز افزون این رفتارها بویژه در میان جوانان و نوجوانان روبروهستیم.( سلیمانی نیا،1384) با توجه به آسیب ها و خسارت های جبران ناپذیری که هر یک از رفتارهای پرخطر بدنبال دارند و از آنجایی که اقدامات تغییر رفتار در سطح فردی و اجتماعی طولانی مدت و پرهزینه است به نظر می رسد پیشگیری بهترین رویکرد برای کاهش رفتارهای تهدید کننده سلامت در سطح جامعه باشد . از آنجایی که این مشلات بیش از همه جوانان و نوجوانان را درگیر می سازد به نظر می رسد یکی از بهترین موقعیت ها برای ارائه مداخلات پیشگیرانه مدارس و دانشگاهها باشند ( رحیمی، 1386) اما به منظور برنامه ریزی دقیق واقع بینانه و اثر بخشی درباره کاهش و کنترل رفتارهای پر خطر بسیار حائز اهمیت است که بتوان ضمن بدست آوردن آمار دقیق از این رفتاره ، عوامل و افرادی که د رمعرض خطر هستند را نیز شناسایی کنیم .
مقدمه
نخستین گام در درمان بیماری های روانی تشخیص درست و پایا به منظور برنامه ریزی طرح درمان مناسب می باشد و تصمیم گیری درباره این که بهترین شیوه رفتار با بیمارانی روانی کدام است مستلزم ارزیابی عینی شخصیت وی است . برای سنجش و تشخیص بیماری های روانی و اختلالات شخصیتی روشهای مختلفی از جمله مصاحبه ، مشاهده ، خود سنجی و غیره وجود دارد که این در میان روش های سنجش عینی به لحاظ دقت و عنیت به لحاظ رقت و غیبت آنها کاربرد بیشتری پیداکرده است. آزمون بالینی چند محوری (MCMI-III ، میلون ،1994) یکی از ابزارهای عینی سنجش نشانگان عمده مطرح شده از محور یک واختلالات شخصیت مطرح شده از محور دو راهنمای آماری و تشخیص اختلالات روانی (DSM-17 انجمن روانپزشکی آمریکا، 1983) ساخته شده و سه بار در خلال بیست سال گذشته به موازات تغییرات در نظریه میلون و همچنین راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی تجدید نظر شده است از این آزمون در موارد زیر می توان استفاده کرد:1- ارزیابی اختلالات بالینی: 1-MCMI ابزار بسیار خوبی برای سنجش سریع و جود یا عدم وجود اختلالات بالینی و از جمله اختلالات شخصیت است آگاهی از اختلالات شخصیت فرد بیمار می تواند تصمیماتی درمانی را تحت تاثیر قرار دهد و به پیش بینی واکنش بیمار به درمان کمک کند. 2- ارزیابی صفات شخصیتی: علاوه بر ارزیابی تجلیات شخصیتی در یک سطح تشخیص MCMI-III می تواند اطلاعات با ارزش در مورد وجود صفات شخصتی فراهم کندکه در فهم و درمان همه بیماران حائز اهمیت است دردست داشتن این اطلاعات می تواند به درمانگر کمک کند تا واکنش بیمار به مداخلات درمانی را بهتر درک کند و به تبیین الگوهای رفتاری که ممکن است دچار اختلال شود بپردازد. 3- ارزیابی نشانگان بالینی:MCMI-III قادر به ارزیابی اکثر نشانگان بالینی اصلی مطرح شده در DSM_IV می باشد. 4- ارزیابی نتیجه درمان : با اجرای این آزمون پیش ا زمداخله درمانی و پس بعد از درمان می توان به ارزیابی کارایی و اثر بخشی مداخلات درمانی اعم از روان درمانی ،دارو درمانی یا درمان اقدام پرداخت. 5-پژوهش های بالینی : از آزمون MCMI-III می توان در پژوهش های بالینی به ویژه اختلالات شخصیت نشانگان بالینی و صفات شخصیت استفاده نمود.
بیان مساله:
متاسفانه در اکثر مراکز درمانی و مشاوره ایران تشخصیص بیشتر بر اساس ملاک های ذهنی صورت می گیرد وکمتر از آزمون های استاندارد برای تشخصیص بیماری های روانی استفاده می شود و اندک آزمونهایی هم که استفاده می شود یا استاندارد نبوده یا فاقد هنجار ایرانی هستند. از این رو تشخیص ها از دقت اندکی برخوردارند و این مطلب باعث شده پژوهشگر به فکر هنجار یابی آزمونی معتبر در زمینه سنجش بیاری های روانی و پرکردن خلاء موجود بیافتد از این رو آزمون MCMI-III بخاطر محبوبیت و دامه کارردی گسترده آن به این منظور انتخاب گردیده است. کلیات طرح پژوهش دراین فصل ارائه خواهد شد و خواننده را برای ورود به فصول بعدی آماده می کند.
پایان نامه رشته روانشناسی رفتارهای تهدید کننده سلامت روانی