اولین تحقیقاتی که در مورد رسوب دادن کرم توسط جریان برق انجام شده به سالهای اولیه صنعت آبکاری برمیگردد. بطوریکه در سال 1854 گزارشی توسط Robert wilhelm Bunsen مبنی بر بدست آوردن فلز کرم توسط الکترولیز محلول کرم مطرح شد بعد از این گزارش افراد زیادی بر روی این فرآیند کار کردند مانند A.geuther که رسوب کرم را از الکترولیز محلول اسید کرمیک بدست آورد.
این تحقیقات آنقدر ادامه پیدا کرد تا در سال 1923 آبکاری کرم به صورت دستورالعمل در صنعت آبکاری مطرح شد. برای بالا بردن کیفیت این پوشش کوششهای فراوانی در زمینههای مختلفی انجام شده و هنوز هم ادامه دارد که از جمله میتوان به غلظت محلول آبکاری، نوع و مقدار افزودنی به محلول، درجه حرارت محلول، شدت جریان آبکاری، عملیات قبل و بعد از آبکاری بر روی نمونه و موارد دیگر اشاره کرد. آبکاری کرم در مقایسه با روشهای دیگر آبکاری معایب زیادی دارد.
این معایب عبارتند از:
- بالا بودن درجه سمیت اسید کرمیک، که برای سلامت افراد و محیط زیست زیانآور است و برای مقابله با آن باید هزینه اضافه در نظر گرفت.
- راندمان بسیار کم شدت جریان با وجود حمامهای پتانسیل بالا، که این امر موجب مصرف انرژی بسیار زیادی شود. (در حدود صد برابر بیشتر از روشهای دیگر)
- انجام فرایند در شدت جریانهای بسیار بالا که این امر احتیاج به نبع شدت جریان و تبدیلکننده بسیار گران قیمت است.
- آزاد شدن مقدار قابل ملاحظهای هیدروژن و اکسیژن و در هنگام عمل الکترولیز که باعث خارج شدن مواد شیمیایی با ارزش از محلول میشود.
- جذب بسیار بالای هیدروژن توسط پوشش و فلز زمینه که باعث تردی هیدروژنی محلول بدست آمده میشود.
- احتیاج به آند غیر محلول که در غیر اینصورت باعث ضایع شدن محلول آبکار میگردد لیکن علت استفاده از این پوشش در صنعت با وجود معایب فوق، خواص بسیار عالی و قابل توجه رسوب کرم نسبت به دیگر روشهای آبکاری میباشد. این خواص عبارتند از:
- سختی و مقاومت در مقابل سایش
- مقاومت در مقابل خوردگی و حرارت
- ضریب اصطکاک پایین و عدم چسبندگی با مواد
- خواص ظاهری و تزیینی
- خواص پارامغناطیسی
ضخامت پوشش کرم بستگی به نوع کاربرد آن در صنعت دارد. میتوان این بستگی را به صورت زیر نشان داد:
1- پوشش ضخامت 12 میکرون. موارد استفاده این پوشش در صنعت بصورت زیر است:
الف: ابکاری قالبهای پلاستیک برای جلوگیری از خوردگی سطح قالب و همچنین سهولت جدا شدن مواد از سطح آن.
این مقاله به صورت ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 45صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقالات را با ورژن office2010 به بالا بازکنید
مقاله آبکاری کرم سخت برای سطوح داخلی