نوع فایل: ورد
تعداد صفحات: 24
تغذیه مناسب علاوه بر اثر بر عملکرد جسمی، تاثیر فوق العادهای بر عملکرد روانی و مغزی انسان دارد. به گونه ای که کمبودهای تغذیه ای می تواند بیماریهای روانی و روحی را ایجاد و یا تشدید نماید و به همین ترتیب ناراحتی های روحی نیز با تاثیر بر مقدار دریافت مواد غذایی اثرات جسمی را بر فرد تحمیل می نمایند.
یادآوری می شود که کمبودهای تغذیه ای بلافاصله موجب عوارض جسمی نمی شوند. در واقع با به پایان رسیدن ذخایر مواد حیاتی و یا عدم تعادل غذایی به هنگام عدم دریافت غداهای مناسب ، همیشه علائمی شبیه گرسنگی های ظاهری وجود ندارد و یا علایم به طور سریع ظاهر نمی شود، ولی در عوض علایم و آثار کمبودها به صورتهای گوناگون هشدارهایی را اعلام می دارد. از جمله این علایم و هشدار دهنده می توان به کاهش و افتا توان جسمی، کاهش قدرت حافظه و قدرت تمرکز، کاهش مقاومت در مقابل عوامل بیماریزا، افزایش ابتلا به بیماریهای گوناگون و طولانی شدن دوره نقاهت بیماری اشاره نمود.
یافته های اندکی در مورد اثرات بلند مدت تغذیه بر یادگیری و رفتار وجود دارد ولی امروزه داده های حاصل از مطالعات مختلف نشان می دهند که سوء تغذیهی دوران خردسالی با کاهش بهره هوشی (IQ) دوران های بعد زندگی همراه است.
بنابراین تامین مواد مغذی کافی پروتئین ها، کربوهیدراتها، مواد معدنی و ویتامین ها به علاوه آب برای عملکرد مناسب فعالیت های ذهنی و بدنی لازم است. ذیلاً درباره نقش تغذیه مناسب بر حافظه توضیحاتی ارائه می شود.
نقش تغذیه در حافظه