لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:8
فهرست:
قانون دیوان محاسبات کشور
مصوب 11 بهمن ماه 1361 با اصلاحیههای بعدی
فصل اول ـ هدف
ماده 1 ـ هدف دیوان محاسبات کشور با توجه به اصول مندرج درقانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از اعمال کنترل ونظارت مستمر مالی بمنظور پاسداری از بیت المال از طریق:
الف ـ کنترل عملیات و فعالیتهای مالی کلیه وزارتخانهها،مؤسسات، شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی ازانحاء از بودجه کل کشور استفاده میکنند.
ب ـ بررسی و حسابرسی وجوه مصرف شده و درآمدها و سایرمنابع تأمین اعتبار در ارتباط با سیاستهای مالی تعیین شده در بودجهمصوب با توجه به گزارش عملیاتی و محاسباتی مأخوذه ازدستگاههای مربوطه.
ج ـ تهیه و تدوین گزارش تفریغ بودجه به انضمام نظرات خود وارائهآن به مجلس شورای اسلامی.
فصل دوم ـ وظایف و اختیارات
ماده 2 ـ حسابرسی یا رسیدگی کلیه حسابهای درآمد و هزینه وسایر دریافتها و پرداختها و نیز صورتهای مالی دستگاهها از نظرمطابقت با قوانین و مقررات مالی دستگاهها و سایر قوانین مربوط وضوابط لازم الاجراء.
تبصره ـ منظور از دستگاهها در این قانون کلیه وزارتخانهها،سازمانها، مؤسسات، شرکتهای دولتی و سایر واحدها که به نحویاز انحاء از بودجه کل کشور استفاده مینمایند و به طور کلی هرواحد اجرایی که بر طبق اصول 44 و 45 قانون اساسی مالکیتعمومی بر آنها مترتب بشود، میباشد. واحدهایی که شمولمقررات عمومی در مورد آنها مستلزم ذکر نام است نیز مشمول اینتعریف میباشند.
ماده 3 ـ بررسی وقوع عملیات مالی در دستگاهها به منظوراطمینان از حصول و ارسال صحیح و به موقع درآمد و یا انجامهزینه و سایر دریافتها و پرداختها.
ماده 4 ـ رسیدگی به موجودی حساب اموال و داراییهای دستگاهها.
ماده 5 ـ بررسی جهتاطمیناناز برقراری روشها و دستورالعملهایمناسب مالی و کاربرد مؤثر آنها در جهت نیل به اهداف دستگاههایمورد رسیدگی.
ماده 6 ـ اعلام نظر در خصوص لزوم وجود مرجع کنترل کنندهداخلی و یا عدم کفایت مرجع کنترل کننده موجود در دستگاههایمورد رسیدگی با توجه به گزارشات حسابرسیها و رسیدگیهای انجامشده جهت حفظ حقوق بیت المال.
ماده 7 ـ رسیدگی به حساب کسری ابوابجمعی و تخلفات مالی وهرگونه اختلاف حساب مأمورین ذیربط دولتی در اجرای قوانین ومقررات به ترتیب مقرر در این قانون.
ماده 8 ـ تجزیه و تحلیل لایحه تفریغ بودجه ارسالی از طرف قوهمجریه بر اساس نتایج حاصل از بررسیها، رسیدگیها و یاحسابرسیهای انجام شده و تهیه و ارائه گزارش حاوی نظرات بهمجلس شورای اسلامی.
ماده 8 مکرر ـ دیوان محاسبات کشور در جهت انجام وظایفقانونی خود در حدود اعتبارات مصوب میتواند از خدماتحسابرسان بخش خصوصی استفاده نماید. حسابرسان مذکور پساز تایید صلاحیت توسط دیوان محاسبات به عنوان حسابرس موردتایید آن دیوان محسوب میگردند.
تحقیق قانون دیوان محاسبات کشور