این پایان نامه در دانشگاه تهران و در مقطع ارشد به روش کمی انجام گرفته است. دارای 183 صفحه WORD. به همراه پرسشنامه.
پدیده جهانیشدن برخلاف حضور پررنگ، قابل مشاهده و غیرقابلانکار در حیات فردی، اجتماعی و آکادمیک، دارای معنای مشترکی بین بهکاربرندگان این مفهوم نیست. لذا پیش از هر گامی، در جهت احصا اجماع بین نگارنده به عنوان خوانشگر این بافت و مخاطب قصد داریم، تعریف مفاهیم کلیدی حاضر در این تحقیق مانند جهانی شدن و انواع آن را تشریح کنیم تا توافق معنایی لازم بر مفاهیم، ادامه تحقیق را معنادار کند.
همچنان که رابرتسون(1383: 61) معتقد است "اصطلاح جهانی شدن حتی در برخی محافل دانشگاهی بدون هیچ معنای مشخصی به کار میرود." لذا در انجام تحقیق در مورد جهانی شدن، پیش از هر کاری نیازمند زدودن ابهام از مفهوم جهانیشدن هستیم تا بتوان از بین برداشتها و تعاریف مختلف که هر یک بخشی از خصوصیات این پدیده درحالِشدن را مد نظر داشتهاند، یکی را عامل توافق قرار داد.
"به طور ساده میتوان گفت که جهانیشدن بر سطح در حال افزایش، دامنه رو به رشد و تاثیر پرشتاب، فزاینده و عمیق جریانها و الگوهای فراقارهای تعامل اجتماعی دلالت دارد. جهانی شدن به تغییر یا دگرگونی در سطح سازماندهی بشری اشاره دارد که جوامع دور را به یکدیگر مرتبط میسازد و دامنه دسترسی روابط قدرت در سراسر مناطق و قارههای جهان را گسترش میدهد" (هلد و مکگرو، 1382: 17)
پایان نامه جهاننگری ایرانی در فضای دو جهانی شده