چکیده
ماهی به عنوان یکی از سالمترین منابع پروتئین نقش مهمی را در تامین نیازهای گوشتی بسیاری از مردم جهان ایفا
میکند. فرآوری بهینه این منبع غذایی مهم در کیفیت نهایی محصول و کاهش تلفات بسیار مؤثر است. یکی از
مراحل مهم فرآوری ماهی فرآیند قطع سر و دم آن میباشد. سامانههای مکانیکی کنونی دارای دقت پایین در تعیین
محلهای قطع ماهی بوده و منجر به تلفات بالایی میشوند. هدف این پژوهش ارائه روشی به منظور تعیین دقیق
محل قطع سر و دم ماهی با استفاده از پردازش تصویر بود. تصاویر تهیه شده از دو نوع ماهی مختلف در جعبه ابزار
پردازش تصویر نرم افزار متلب پردازش شدند. مجموعهای از روشهای پردازش رنگی و شکلی به منظور تعیین
نقاط برش ماهی بر روی تصاویر اعمال شدند. نتایج نشان داد که الگوریتم ارائه شده قادر به تشخیص محل دقیق
قطع دم با خطای کمتر از 2 میلیمتر بود. همچنین این مقدار برای تعیین محل قطع سر ماهی کمتر از 1 میلیمتر بود.
با توجه به نتایج ارزیابی الگوریتمها، میتوان اظهار کرد که پردازش تصویر روشی دقیق و قابل اطمینان به منظور
تعیین نقاط قطع سر و دم ماهی میباشد.
واژههای کلیدی:
امکانسنجی به کارگیری روشهای پردازش تصویر برای تعیین دقیق نقاط قطع سر و دم ماهی