فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 81
حجم فایل:915 کیلوبایت
فهرست مطالب:
فصل اول: کلیات تحقیق 1
مقدمه 2
بیان مسئله 4
سوال کلی 5
اهمیت و ضرورت تحقیق 5
فرضیه های تحقیق: 7
تعاریف: 7
الف) تعاریف نظری: 7
ب) تعاریف عملیاتی: 8
فصل دوم: ادبیات تحقیق یا پیشینه 9
مقدمه 10
● تاریخ پروبیوتیک 10
● شناسنامه پروبیوتیک 11
الف) مروری بر توسعه پروبیوتیکها 11
1- ترکیب میکروفلور روده 11
• سن حیوان 12
• ترکیب جیره غذایی 12
• محیط 12
• استرس 12
2- نقش میکروفلور روده در حیوانات 12
3- ترکیب پروبیوتیکهای در دست تهیه 13
4- انتخاب ارگانیسمها برای استفاده به عنوان پروبیوتیک 14
5- پروبیوتیک به عنوان یک افزودنی غذائی برای حیوانات مزرعه 16
ب) مبانی نظری پژوهش 18
1) تولید مواد پیشگیری کننده 18
2) مسدودکردن کردن محل های اتصال در میکروب های بیماریزا 18
3) رقابت برای تغذیه 18
4) تحریک سیستم ایمنی 18
5) ترکیب و اجزای فرآورده های پروبیوتیکی 19
6) خصوصیات یک پروبیوتیک ایده آل 19
7) فواید استفاده از مکملهای پروبیوتیکی در دامهای اهلی 20
8) مکانیسم عمل پروبیوتیکها 20
9) زمان و موارد مصرف مکمل های پروبیوتیکی در طیور 21
10) تأثیر بر طیور گوشتی 21
11) پروبیوتیکها به عنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیکها 21
ج) نظریات و شواهد ارائه شده: 22
د) بررسی تخصصی تأثیر پروبیوتیک بر ایمنی جوجههای گوشتی 27
1- استفاده از پروبیوتیکها در جیره جوجههای گوشتی 27
الف) اثرات عملکردی 27
ب) تغییر در تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش 28
ج) تغییر و تقویت سیستم ایمنی 29
چ) تغییر در خصوصیات ظاهری پرزهای روده 30
خ) تغییر در جذب مواد مغذی 30
2- مقایسه پروبیوتیک و واکسن کوکسیدیوزبر آلودگی تجربی کوکسیدیایی و تأثیر آن در جوجههای گوشتی 32
3- مقایسه اثر پروبیوتیک با پریبیوتیک، آنتیبیوتیک محرک رشد و... بر عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی 38
4- اثر سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد و خصوصیات جوجههای گوشتی 42
5- اثر پروبیوتیک بر مرفولوژی، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و خصوصیات ایمنی جوجههای گوشتی 43
6- پروبیوتیک و تأثیر عوامل آن، روی نیروی پارگی رودهی جوجههای گوشتی با نگرشتی بر آنتیبیوتیکها 45
تحقیقات پیشین 48
الف) تحقیقات خارجی 48
ب) تحقیقات داخلی: 49
فصل سوم: روش اجرای تحقیق 52
روش پژوهش: 53
جامعه آماری: 53
نمونه آماری: 53
روش نمونه گیری: 53
ابزار گرد آوری اطلاعات: 53
پایایی ابزار گردآوری اطلاعات: 54
روش تجزیه و تحلیل داده ها: 54
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل دادهها 55
مقدمه: 56
الف) در این فصل داده های جمع آوری شده ابتدا توصیف و سپس تجزیه و تحلیل می گردد. 56
ب) تجزیه و تحلیل داده ها 57
فرضیه اول 57
فرضیه دوم 58
فرضیه 3 59
فرضیه 4 60
فصل پنجم: نتیجه گیری 61
نتیجهگیری مربوط به پژوهش در فصل 3 و 4 66
محدودیت های پژوهش 68
پیشنهادها 70
منابع و مآخذ : 72
فصل اول:
چکیده:
این پژوهش برای بررسی اثر پروبیوتیک بر عملکرد و فراسنجه های ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. این پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار انجام شد. برای انجام آزمایش از ٢٢۴ قطعه جوجه گوشتی سویه راس ٣٠٨ استفاده شد. جوجهها برای مدت ۴٩ روز روی بستر پرورش داده شدند. جیرههای غذایی بر اساس پیشنهادها و جداول NRC آغازین، رشد و پایانی تهیه شدند. در پایان دوره پرورش از هر واحد آزمایش یک قطعه جوجه گوشتی که کمترین اختلاف وزنی را با میانگین وزن آن قفس داشت، جهت تعیین خصوصیات لاشه کشتار شدند. برای خون گیری سه قطعه جوجه گوشتی از هر قفس انتخاب شدند و خون گیری در دو مرحله ٢٨ و ٣۵ روزگی انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک سبب بهبود عملکرد شد، به طوری که جوجههای گوشتی تغذیه شده با پروبیوتیک در دوره های آغازین، رشد و پایانی در مقایسه با گروه شاهد، ضریب تبدیل غذایی کمتری داشتند. استفاده از پروبیوتیک سبب افزایش معنی دار بازده لاشه، وزن کل دستگاه گوارش، وزن پانکراس و طول روده های کور شد. مقدار چربی حفره شکمیدر جوجههای تغذیه شده با پروبیوتیک (84/0 درصد) نسبت به گروه شاهد (8/1 درصد) کاهش معنی داری را نشان داد. به علاوه پروبیوتیک سبب کاهش PH روده و افزایش معنی دار تیتر گ امبورو و نیوکاسل شد. با توجه به نتایج این آزمایش میتوان گفت که استفاده از پروبیوتیک سبب بهبود کیفیت لاشه، کاهش میزان چربی حفره شکمی و افزایش شاخص های ایمنی جوجههای گوشتی میشود.
مقدمه
پرورش طیور گوشتی در چند ساله اخیر با توجه به نقش و اهمیت خاصی که در تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان دارد رشد چشم گیری داشته است، به صورتی که از پرورش سنتی به صنعتی عظیم تبدیل شده است.
بیان مسئله
پروبیوتیکها ترکیبات میکروبی زنده ای هستند که مستقیما به جیره دام و طیور اضافه میشوند و اثر بسیار مطلوبی بر عملکرد و سلامت آنها دارند. این میکروارگانیسم ها نه تنها ایجاد بیماری نمیکنند، بلکه از تکثیر و رشد باکتریهای بیماریزا نیز در دستگاه گوارش حیوانات جلوگیری کرده و موجب افزایش میکروفلور مفید در سیستم گوارش طیور میشوند.
سوال کلی
آیا پروبیوتیک عملکرد مثبتی در ایمنی جوجههای گوشتی ایجاد میکند؟
سوالات جزئی
1- آیا پروبیوتیک بر مصرف خوراک در دوره آغازین تأثیر دارد؟
2- آیا پروبیوتیک بر مصرف خوراک در دوره رشد تأثیر دارد؟
3- آیا پروبیوتیک بر مصرف خوراک در دوره پایانی تأثیر دارد؟
اهمیت و ضرورت تحقیق
تحت شرایط زندگی عادل و غیر صنعتی، حیوانات به طور طبیعی بدن خود را ازحیوانات بالغ و همچنین از محیط زیست جذب میکنند.
اهداف:
هدف از این پژوهش بررسی اثر پروبیوتیک بر عملکرد و فراسنجه های ایمنی جوجههای گوشتی میباشد.
فرضیه های تحقیق:
فرضیه های پژوهش عبارتنداز:
1- پروبیوتیک، تفاوت معنیداری در دورههای آغازین، رشد و پایانی ایجاد میکند.
2- پروبیوتیک، تفاوت معنیداری در افزایش وزن در دورههای مختلف دارد.
3- پروبیوتیک، اثر معنیداری بر بازده لاشه و وزن کل دستگاه گوارش میگذارد.
پروبیوتیک، اثر معنیداری بر تیتر آنتیبادی گامبرو و تیتر نیوکاسل در چالش ایمنی دارد.
پایان نامه اثر پروبیوتیک بر عملکرد و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی