لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:34
بررسی تطبیقی اقتصاد ایران و ترکیه
توسعه اقتصادی چیست؟
توسعه اقتصادی دو هدف اصلی دارد
شاخصهای توسعه اقتصادی
بررسی جایگاه کشاورزی ایران در منطقه و جهان
ارزش افزوده
گندم
شلتوک (برنج
چغندرقند
ذرت دانه ای
خرما
سیب
زیتون
پسته
مرکبات
انگور
تولید دامی و شیلاتی
وضعیت اراضی و مکانیزاسیون
نقاط قوت بخش کشاورزی در ایران
راهکارهای پیشنهادی برای اصلاح سبک زندگی معطوف به توسعه یافتگی در ایران :
دو کشور ایران و ترکیه را می توان اثرگذار ترین کشورها در خاورمیانه دانست. کشور ترکیه به واسطه موقعیت حساس ژئوپولتیکی خود، که به عنوان دروازه بین شرق و غرب از آن یاد می شود از دیرباز مورد توجه کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای آسیایی بالاخص کشورهای حوزه ی آسیای جنوب غربی بوده است. ایران نیز با توجه به منابع سرشار انرژی و همچنین فراوانی گونه های متعدد مواد معدنی در آن از یکسو و دسترسی آن به دریا های آزاد به عنوان یکی از حساس ترین و پر اهمیت ترین کشورها، همواره مورد توجه جهانیان بوده است.
جالب است بدانید از قرن ها گذشته (می توان گفت از دوران حکومت صفویان در ایران که همزمان با حکومت امپراتوری عثمانی در ترکیه است) نوعی تقابل یا رقابت بین این دو کشور همسایه وجود داشته است. این تقابل بعضاً خود را در قالب جنگ (جنگ های خونین بین ایران و امپراتوری عثمانی) و گاهی خود را در قالب روابط دوستانه و برادرانه ( روابط دوستانه زبان زد بین رضا شاه پهلوی و مصطفی کمال آتاتورک بنیان گذار جمهوری ترکیه) نمایان ساخته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تعاملات بین ایران و ترکیه بسته به حزب حاکم در ترکیه، از نوسانات زیادی برخوردار بوده است.
در سالهای اخیر با روی کار آمدن حزب اسلام گرای عدالت و توسعه در ترکیه، روابط دوستانه و برادرانه ای بین این دو کشور همسایه برقرار است و می توان گفت در حال حاضر ترکیه یکی از شرکای استرتژیک ایران در جهان می باشد؛ اما کماکان نوعی رقابت بین این دو کشور همسایه و دوست در کسب مقام اول در منطقه در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران بر اساس برنامه چشم انداز بیست ساله، افق 1404 خود را اینگونه تعریف می کند: ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل. از سوی دیگر ترکیه نیز کشوری است که در نظر دارد همزمان با یکصدمین سال تأسیس جمهوری ترکیه یعنی سال 2023 به عنوان کشوری پیشرفته در جهان ازآن یاد شود. همانطور که ملاحظه می شود هر دو کشور ایران و ترکیه دست به برنامه ریزی های آینده نگری زده اند تا بتوانند در آینده به عنوان قدرت های مطرح در سطح منطقه و جهان شناخته شوند. با توجه به تعریف های ذکر شده، هر دو کشور پارامتر توسعه یافتگی(پیشرفته) را به عنوان اصلی ترین هدف خود برشمرده اند، لذا در این نوشته در نظر داریم نگاهی اجمالی به روند حرکت کشورهای مذکور در مسیر توسعه یافتگی داشته باشیم.
در بخش اول این مقاله با مفهوم توسعه و شاخص های مطرح در امر توسعه آشنا می¬شویم و در بخش دوم قصد داریم نگاهی به تفاوتهای موجود در روند توسعه پذیری بین دو کشور ایران و ترکیه داشته باشیم .
به منظور بررسی تفاوت های روند توسعه در کشور های ایران و ترکیه، ابتدا می بایست درک روشنی از مفهوم "توسعه اقتصادی" داشته باشیم .
مقاله بررسی تطبیقی اقتصاد ایران و ترکیه