فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 53 صفحه
مقدمه
یک وب سرویس به معنای ساده نوعی کامپوننت تحت وب است. این کامپوننت به برنامههایی که از آن استفاده میکنند این امکان را میدهد که بتوانند از متدهای این وب سرویس استفاده کنند.
وب سرویس یک تکنولوژی است که امکان میدهد نرمافزارهای کاربردی، مستقل از نوع سیستم عامل و زبان برنامهنویسی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یک وب سرویس، واسطهای نرمافزاری است که مجموعهای از عملیات را تعریف مینماید، که میتوانند بر روی یک شبکه و از طریق پیامرسانی استاندارد شده XML مورد دسترسی قرار گیرند.
وب سرویسها فراخوانی اشیاء و یا نرمافزارهای کاربردی را در محیطهای گوناگون آسانتر میسازند و یک تکامل تطبیقی در محاسبات توزیعشده بحساب میروند.
دو رویکرد اصلی وب سرویسها عبارتند از وب سرویسهای .NET و وب سرویسهای .Java از آنجایی که وب سرویسها مستقل از پلاتفورم هستند، این دو نوع میتوانند بدون اشکال با یکدیگر به تبادل دادهها بپردازند. چهار سرنام اصلی که در بحث از وب سرویسها زیاد به گوش میخورند عبارتند از: UDDI، WSDL، SOAP و XML.
وب سرویسها شامل خانوادهای از پروتکلها هستند که عمل توصیف، تحویل و عمل متقابل با سرویسها را انجام میدهند .این پروتکلها میتوانند به دو زیرگروه تقسیم شوند. زیرگروه اول با موضوعاتی چون پیامرسانی، توصیف واسطه و پاسخگویی به تحویل سرو کار دارند. زیرگروه دوم نیز پروتکلها و مشخصاتی هستند که نحوه معرفی و یافتن وب سرویسها در سطح وب را تعریف میکنند. در این بخش میخواهیم به وب سرویس و پروتکلهای آن بپردازیم و نحوه ارتباط و کارکردهای هر کدام از این پروتکلها را بیان کنیم.
تعریف وب سرویس
وب سرویس واسطی برای توصیف مجموعهای از عملیات در سطح شبکه است که از طریق پیامهایی مبتنی بر XML، در دسترس میباشند. وب سرویس با استفاده از استانداردی (که بر پایهی XML است) شرح داده شده است که توصیف سرویس (Service Description) نامیده میشود. این توصیف، شامل تمام جزییات لازم برای تعامل با سرویس، از جمله فرمتهای پیام، پروتکلهای انتقال و موقعیت آن میباشد. رابط، جزییات پیادهسازی سرویس را پنهان میکند و اجازه میدهد که سرویس به طور مستقل از سختافزار و بستر نرمافزاری که روی آن پیاده شده است و همچنین مستقل از زبان برنامهنویسی که در آن نوشته شده است، مورد استفاده قرار گیرد. وب سرویس یک کار خاص و یا مجموعهای از وظایف را انجام میدهد. آنها میتوانند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرند و یا با وب سرویسهای دیگر برای انجام مجموعه پیچیده از کارها همکاری داشته باشند.[3]
یک برنامه، با استفاده از پیامی که مبتنی بر XML ایجاد شده است، درخواستی را به وب سرویسی که در شبکه وجود دارد ارسال میکند و پاسخی را در قالب پیام XML دریافت میکند. این فناوری میتواند در بسیاری از زمینهها مورد استفاده قرار گیرد. وب سرویس میتواند در یکپارچهسازی B2B برای اتصال برنامههایی که در سازمانهای مختلف اجرا میشود، استفاده شود. وب سرویس میتواند مشکل توزیعی بودن EAI (Enterprise Application Integration) را با اتصال چند برنامه کاربردی که در یک سازمان در حال اجراست، به برنامههای کاربردی متعددی که در داخل یا خارج از دیواره آتش قرار دارد، حل کند. در همه این موارد، فناوری وب سرویس یک چسب استانداردی فراهم میکند که قطعههای مختلف نرمافزار را به هم وصل میکند.
تحقیق جامع درباره بررسی و ارزیابی وب سرویس ها و عملکرد آنها