دانلود چگونه توانستم همکاران دبیرستان را نسبت به صرف صبحانه در مدرسه علاقه مند سازم ؟بافرمت ورد وقابل ویرایش تعدادصفحات 21
اقدام پژوهی حاضر شامل کلیه موارد مورد نیاز و فاکتورهای لازم در چارت مورد قبول آموزش و پرورش میباشد و توسط مدیر سایت طراحی گردیده است. این اقدام پژوهی کامل و شامل کلیه بخش های مورد نیاز در بخشنامه شیوه نامه معلم پژوهنده میباشد
بیان مسأله
اینجانب ...... مدت 8 سال است که در آموزش و پرورش مشغول خدمت هستم.و 4 سال است که به عنوان خدمتگزار در دبیرستان دخترانه استعداد های درخشان که دانشآموزانش از لحاظ درسی و انضباطی در وضعیت مطلوبی قرار دارند مشغول به خدمت شدم .با مشاهده اینکه دبیران و سایر همکاران این آموزشگاه صبحانه و تغذیهی درست و منظمی نداشتند و بعضی از آنها بدون خوردن صبحانه در مدرسه حاضر میشدند تصمیم به انجام اقدام پژوهی در زمینه فوق گرفتم. دلیل انجام پژوهش و ترغیب من به این کار عواملی چون خشک شدن نان در آموزشگاه و عدم خوردن صبحانه و سرد شدن چای ،جمع شدن حشرات و... بود که این عوامل مرا به انجام این پژوهش عملی ترغیب نمودند. برای انجام این پژوهش دست به اقدامات زیر زدم: علت این مشکل را جویا شدم. نسبت به خصوصیات اخلاقی همکاران در مورد استفاده از تغذیهی صحیح آشنایی پیدا کردم. با یک پرسش اطلاعات زیادی از همکاران بدست آوردم. الف) چه تعداد از همکاران صبحانه و تغذیهی درست دارند؟ ب) چه تعدادی از همکاران علاقهای به تغذیهی صحیح و سالم نداشتند؟ لذا ابتدا به مطالعهی کتابهایی در مورد تغذیه در قرآن پرداختم. خداوند از نظر تکوینی و خلقتی در کنار حس گرسنگی احساس سیری را نیز در سازمان وجودی انسان قرار داده و با مشارکت حواس بینایی و چشایی به درک کیفیت غذا مجهز کرده است ولی چون او با داشتن موهبت اختیار میتواند عملکردهای طبیعی حواسش را به ناهنجاری نیز سوق دهد. لذا از طریق رهنمودهای تشریعی هم وی در این زمینه به اعتدال و اجتناب، از افراط و توجه به نحوهی انتخاب و گزینش حلالها و پاکیزهها هشدار داده است تا مراقب کم و کیف مقدار و نوع غذای مصرفیاش باشد و عوارض حاصله از انتخاب نامناسب و یا خارج از اعتدال را پیشگیری کند که این رهنمودها بعنوان «مسائل بهداشتی تغذیه» در قرآن قابل بررسی و توجه خواهد بود در آیهی 22 سورهی بقره میبینیم با توجه به اینکه تمام مواد و عناصر خلقت آدمی و منشأ رشد همهی محصولات غذایی از زمین است خداوند آن را مقدم بر دیگر نعمتهای لازم برای بشر منظور و بیان داشته است سپس به دومین عامل حیات بخش وی یعنی آسمان و هوا که در هر «دم» به آن نیازمندی دارد اشاره فرموده و پس از آن به آب که مایه و اساس حیات سلولی و عامل اصلی حفظ شرایط محیط داخلی بدن یا «هموستاز» است میپردازد و در پی آن ایجاد انواع محصولات نباتی و میوهها را به عنوان بخشی از نعمتهایش برای انسان یادآوری میکند. آیات 65 تا 73 سوره نحل نیز از جمله آیاتی است که خداوند کریم نسبت به مسائل تغذیه و رزق انسان در آنها اشاراتی فرموده است، به این ترتیب در آیه وَ آَنّ ُُِکُمَ اِلّاَُنعُمِ لُعُبّرِة نَِسَُقیّکِمُ مِمُا فِیَ بُِطُوِنَُه مُِّن ُبِیُن َُفِرّثِ و دَم لِبّناْ خاِلُّصّا ِسُِاُئَغّا لّلْشِرُبّیِنَ سرسبز و زنده شدن زمین پس از خواب و مرگ زمستانیاش مطلب را آغاز مینماید و در واقع آب را با داشتن نقش اول به عنوان مهمترین عامل حیات بخش و نخستین نیاز غذایی زمین و انسان معرفی میفرماید. در آیهی 66 مسألهی شیر به عنوان مادهی غذایی سازنده و گوارا با نوشندگان و علاقمندانش مشخص شده است و چون شیر اولین مادهی غذایی تمام پستانداران از جمله انسان است به علت ارزش غذایی جامع و بنیادی آن در تأمین سلامت و رشد و نمو ابنای بشر از نخستین ساعات پس از ولادت آن را در مقام دوم قرار داده است و بیان «خالصاً سائقا للشاربین» را نیز در ارتباط با رشد استخوانی و حالت رضایتمندی شیرخواری میتوان از جلوههای دیگر آن دانست. بطور کلی در این مجموعه آیات میبینیم که خداوند از دو نعمت مایع و جامد (آب و زمین) دو محصول نباتی (خرما و انگور) و از دو فرآوردهی حیوانی (شیر و عسل) و نعم دیگر انسان را متذکر ساخته و در پایان هر آیه وی را به تفکر و تعقل دعوت فرموده است یا بعبارت دیگر خداوند تمام زندگی انسان را با نیازهای ضروری آن از نظر مادی، معنوی و رفتاری بصورت فردی و اجتماعی برایش مطرح کرده با تذکر هر نکته، مطلب را با جمله «لا یه لقوم یسعمون» «لا لقوم یعقلون» ،«لا یه لقوم یتفکرون» پایان داده و به طرق مختلف اذهان و عقول مردم را به این نکات هدایت کننده متوجه کرده است. توصیف وضعیت موجود بارها و بارها متوجه این مشکلات شده ام : خشک شدن نان،سرد شدن چای،جمع شدن حشرات،عدم علاقه همکاران به خوردن صبحانه و.... مشکل را با مدیر آموزشگاه و سایر همکاران مطرح کردم نظرات آنان را هم جویا شدم آنها نیز از این موضوع گلایه داشتند وابراز داشتند نخوردن صبحانه مشاهده شده و به گونه های مختلف سبب شده که تمرکز همکاران در آموزشگاه به هم بریزد و کارایی لازم را نداشته باشند. با نتیجه گیری از مشورت با پرسنل معاونین و همکاران متوجه شدم که این مشکل تقریبا همه کادر آموزشگاه است.از آنجایی که نخوردن صبحانه موجب سوء تغذیه و کاهش کارایی دبیران و سایر عوامل میشود و دبیرانی که صبحانه نمیخورند به دلیل کاهش دریافت مواد غذایی و کاهش انرژی بدن، زودتر خسته میشوند و تمرکز و قوه خلاقیت آنها در کلاس درس، کاهش مییابد. بر آن شدم تا این مشکل را حل کنم. در همین راستا با خود همکاران نیز مشورت کردم و سوالاتی از آنان پرسیدم : 1- چرا عده ی زیادی از عوامل آموزشگاه از خوردن صبحانه امتناع می کنند؟ 2- چرا برخی از همکاران با وجود آگاهی از تاثیر صبحانه بر یاددهی و تمرکز و کارایی باز هم صبحانه نخورده به مدرسه می آیند؟ و یا بدون خوردن صبحانه کار خود را شروع می کنند. پاسخ های همکاران با اینکه اغلب آنها واقعیت داشت اما دلایلی منطقی برای نخوردن صبحانه نبود
چگونه توانستم همکاران دبیرستان را نسبت به صرف صبحانه در مدرسه علاقه مند سازم ؟