لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:96
مقدمه
بعضی از جلبکهای سبز - آبی سمومی تولید میکنند که وجود این سموم و افزایش آنها در آب آشامیدنی باعث ایجاد اثرات حاد و مزمن میگردد و ممکن است حیات موجودات زندة آبزی و دیگر موجوداتی را که از این آب آلوده استفاده میکنند، تهدید کنند.
فعالیتهای انسانی مانند ورود فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی که حاوی عناصر غذایی فراوانی هستند باعث شکوفایی این جلبکها میگردد و در نتیجه اکسیژن آب کاهش مییابد و آب رنگ و بوی نامطبوع پیدا میکند و سبب افزایش مرگ و میر موجودات زنده و یا افزایش بیماریهای حاد و مزمن میشود. مدیریت صحیح منابع آبی میتواند از لوم این جلبکها جلوگیری کند.
چکیده
مقدمه
فصل اول
انواع سیانوباکترها (جلبکهای سبز - ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها)
1-1- تاریخچه
1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها
1-3- شکوفایی (Bloom)
1-4- مهمترین راستههای جلبکهای سبز - آبی
1-5- تقسیمبندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری
1-5-1- سیانوباکترهای رشتهای
1-5-2- سیانوباکترهای کلنی
فصل دوم
طبقهبندی سموم سیانوباکتریایی
2-1- طبقهبندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل
2-1-1- نوروتوکسینها
2-1-2- هپاتوتوکسینها
2-1-3- درماتوتوکسینها
2-2- انواع سیانوتوکسینها
2-2-1- نودولارین
2-2-2- ساکسی توکسینها
2-2-4- آناتوکسین a (S)
2-1- ساختار آناتوکسین a و آناتوکسین (S)a
2-2- ساختار ساکسی توکسین
2-3- ساختار Cylindrospermopsin
2-2-6- میکروسیستین
2-2-6-1- دوام و پایداری میکروسیستین در سلولها
2-2-6-2- خارج شدن سم هپتاپپتید (میکروسیستین در طی تجزیة Microcystis aeruginosa
-3- طبقهبندی سیانوتوکسینها براساس ساختمان شیمیایی
2-3-1- پپتیدهای حلقوی
2-4- ساختار عمومی میکروسیستین (A) و نودولارین (B)
2-5- ساختار میکروسیستین LR
2-3-2- آلکالوئیدها
2-3-2-1- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک
2-3-2-2- آلکالوئیدهای درماتوتوکسیک
فصل سوم
اثرات مضر سموم سیانوباکترها
3-1-1-قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن
3-1-2- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن
3-2- ارزیابی خطر
3-3- اثر بر ماهیان
3-4- اثر بر موجودات آبزی
3-5- تولید ترکیبات بیواکتیو
3-6- صدمه از راه تماس تفریحی
3-7- مسمومیت حیوانی
3-8- اثر بر زئوپلانکتونها
3-9- اثر بر باکتریهای آبزی
فصل چهارم
روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی
انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال
4-2- کلرزنی
4-3- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کند شنی
4-4- فرآیندهای غشایی
4-5- دما
4-6- اسیدیته (PH)
4-7- کاهش فسفر و ازت
4-8- سولفات مس
4-9- سیمازین
4-10- ازندار کردن
4-10-1- میکروسیستینها و نودولارین
4-10-2- آناتوکسین a، آناتوکسین (S)a و ساکسی توکسین
4-10-3- محصولات فرعی ازنی شدن
4-12- کنترل بیولوژیک
4-12-1- تغذیه توسط زئوپلانکتونها
منابع فارسی
فهرست منابع غیرفارسی
تحقیق در مورد سموم سیانوباکتریایی