
انتخاب مواد اولیه از منشأ دامها، طیور و آبزیان کاری است مشکل، زیرا از یک طرف این موجودات خود ناقل انگلها و میکروارگانیسم های بیماریزا برای انسان هستند از طرف دیگر عامل انتقال انواع آلودگیها از محیط زیست و مواد غذایی مصرفی خود به انسانها می باشند و بنابراین، هنگام انتخاب این مواد باید به عوامل زیر توجه کافی مبذول گردد.
الف- در بعضی از دامداریها گاهی برای رشد سریع دامها از هورمون های مختلف استفاده
می کنند که ممکن است باقیمانده آنها در فرآورده های دامی از حد مجاز فراتر باشد.
ب- در دامداریها برای درمان بیماریهای دامی از داروها و آنتی بیوتیک های متعدد استفاده می شود که تا چند روز پس از درمان مقدار آنها در اندامهای مختلف و فرآورده های دامی زیاد است و می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیاندازد و یا تغییرات نامطلوبی در کیفیت فرآورده های نهایی ایجاد کند.
پ- گاهی برای جلوگیری از فساد و نگهداری مواد غذایی از آنتی بیوتیک و مواد شیمیایی نگهدارنده استفاده می شود که باقیمانده آن وارد بدن دامها و از آنجا وارد مواد اولیه و در نهایت غذای مصرفی مردم می شود.
ت- اگر از غذاهای فاسد یا آب آلوده برای تغذیه دامها استفاده شود یا مواد غذایی دامی در شرایط نامساعد نگهداری شده و آثار فساد آنها هنوز ظاهر نشده باشد، ممکن است مقدار میکوتوکسین ها و سایر سموم میکروبی در غذای دام زیاد شده و در نتیجه سم، وارد غذای دام و از انجا وارد فرآورده های دامی گردد و در این مورد باقیمانده آفلاتوکسین ها به دلیل مقاومت دمایی و سرطان زایی دارای اهمیت ویژه هستند. خوشبختانه آلودگی به کپک همیشه همراه با وجود سم نیست و برای نمونه آسپرژیلوس فلاووس در دمای کمتر از 0c12در غذاهای ساده و در زمان کمتر از سه هفته پس از آلودگی قادر به سنتز سم در حد مؤثر نیست.
شامل 35 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود گزارش کارآموزی کارخانه کنسرو ماهی