تعداد صفحات : 47 صفحه -
قالب بندی : word
مقدمه
ماکارونی در حال حاضر به عنوان عنصری پر اهمیت در تامین غذای روزانه مردم دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است .
با توجه به این مهم گروهی از پیشگامان آرد سازی کشور در سال1373 بر آن شدند تا با استفاده از برترین و پیشرفته ترین ماشین الات و فن اوری شرکت بولر سوئیس اقدام به تولید ماکارونی مطابق با استانداردهای بین المللی نمایند که پس از طی مراحل و مسیر های مختلف به این مهم که همانا تاسیس کارخانهای منحصر به فرد در سطح خاور میانه به منزله تولید انواع ماکارونی به نام تک ماکارون بوده نائل آمدند . این ماشین الات پیشرفته تولید ماکارونی همتراز با دیگر کشورهای توسعه یافته جهان بوده و این اولین باری است که یک خط تولید پیوسته ماکارونی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد . که در این راستا کیفیت محصولات از سوی مرکز تحقیقات شرکت بولر در سوئیس مورد تائید قرار گرفته است .
محصولات این شرکت به کشورهایی مانند کشورهای خلیج فارس ، سومالی ، اندلس ، کانادا و ... صادر می شود
فصل اول
آشنایی با فعالیت های شرکت تولیدی تک ماکارون
محصولات متنوع تک ماکارون گذشته از ارزشهای غذایی فراوان و مغذی مانند هیدرو کربنها پروتئین مواد معدنی و ویتامین های مختلف به جهت بهره بدن از سیستم پیشرفته بدون نیاز به دسترسی کارگران و دخالت در تولید بهترین شرایط تولید ماکارونی را هم جهت با دیگر کشورهای جهان فراهم می آورد . تولید اسپاگتی د این واحد به صورت اکسترودر انجام میشود که در ظرف مدت 20 ثانیه مخلوط خمیر آماده ، تحویل پرس و شکل گیری در قالب مورد نظر خواهد بود به دلیل استفاده از این سیستم بی نظیر از رشد انواع باکتری ها و قارچها در مرحله خمیری جلوگیری به عمل آمده که این امر بر اساس استانداردهای تغذیه ای جهانی بسیار با اهمیت است .
شرکت تک ماکارون با تولید پیشرفته ماکارونی ، نقش کلیدی عظیمی را در راه خودکفایی کشور ایفا می کند .
ماکارونی به شکله ای مختلف کوتاه یا بلند و فراورده های ویژه با بالاترین کیفت قابل انطباق با استانداردهای جهانی مورد قبول و با استفاده از خطوط تولید مدرن ،تولید می گردد .
ماکارونی به عنوان پلی بین واحدهای صنعتی و بخشهای تحقیقاتی در ایران عمل
می نماید
این واحد با بهره گیری از متخصصین مجرب ، همواره تلاش می کند تا به افزایش بهره وری فعالیت ها ، ایجاد نو آوری تکنولوژیکی ، تولید و عرضه ممحصولات جدید و در نتیجه ارائه خدمات علمی و تخصصی به سایر واحدهای دست اندر کار تولید ، گامی مهم در راستای اهداف عالیه شرکت تک ماکارون بر دارد
شمای کلی مراحل تولید آرد :
PRE CLEANING
INTAKE*
نخ گیر (الک دوار )
آهن یابی
باسکول
الک بوجاری
سیلو های گندم خشک
CLEANING
سیلو های گندم خشک
باسکول
الک بوجاری (extra )
شن گیر ( کمبیناتور )
تریور (سیاه دانه گیر )
پوست گیر
*تست رطوبت
نم زن (1700 لیتر / ساعت )
*سیلو های خواب اول
نم زن (850 لیتر / ساعت )
*سیلو های خواب دوم
شن گیر نهایی
آهن ربا
پوست گیر
نم زدن
*خواب سوم
باسکول
آهن ربا
والس اول
الک ها - تایفون – پیوری فایر
*محصول نهایی
2x10 تن در ساعت
مراحلی که با علامت ستاره * مشخص شده اند نقاط کنترل و نمونه برداری می باشند
۳-آزمونهای مربوط به بسته بندی :
دستور العمل کنترل کیفی سلوفن :
الف - فیلم :
فیلم لازانت شرینگر گراندی پیکولی پنه ریگاته دارای فتوسل ۳۸۲x۳۰۰ میلی متر
فیلم رایس زیتی و هورن گراپ ۳۸۲۱x۲۵۰
فیلم شلز و فوتبالی ۳۸۲x۲۷۵
فیلم اسپاگتی و لینگوئین : ۳۲۰x۲۳۰
فیلم ماکارونی : ۳۲۵x۲۳۰
ب- دمای دوخت : طبق جدول ضمیمه آورده شده محاسبه می شود
چاپ فیلم بایسد کاملا مشخص باشد و بریدگی نداشته باشد
اطلاعات درج شده بر روی فیلم :
آدرس و تلفن کارخانه - شماره پروانه ساخت - بهره بداری - وزن - مواد سازنده - مقدار انرژی - کربوهیدرات - چربی - پروتئین
رنک سلوفان باید طبق نمونه شاهد باشد
سلوفان باید شفاف باشد و کدورت نداشته باشد
اندازه فتوسل و بار کد طبق جدول ضمیمه است
ضخامت باید طبق استاندارد کارخانه باشد که حد مطلوب آن ۵۵ تا ۶۰ می باشد اگر مقدار آن بیشتر باشد هزینه های تولید بالا می رود لایه بیرونی فیلم از نوع اورینتد پلی پروپیلن و لایه داخلی آن کست پلی پروپیلن میباشد
در ضمن بسته ها پس از پر شدن توسط دستگاهی بر روی آنها سوراخهایی ریز ایجاد می شود که باعث خروج هوای محبوس شده و از ترکیدگی بسته ها در حین حمل و نقل جلوگیری نماید .
کنترل کیفی کارتن :
از نظر چاپ مطلوب باشد
آدرس و شماره تلفن کارخانه بر روی آن درج شده باشد بعلاوه کلیه تمام اطلاعاتی که بر روی فیلم شرح داده شده است
رنگ چاپ نه خیلی کم رنگ و نه خیلی پر رنگ باشد و پخش نشده باشد
فلوتینگ کارتون باسد کاملا حالت سینوسی داشته باشد و له شدگی نداشته باشد
مقاومت چسبیدن لایه های کارتون زیاد بوده و به راحتی از یکدیگر جدا نشود
ازمونهای میکروبی :
- دستور العمل شمارش کلی میکروبی ؛
از روز قبل از کشت لامپ ماورا بننفش را روشن کرده تا محیط اتاق کشت استریلیزه گردد
پلیت ها و پیپت ها را به مدت ۱.۵ تا ۲ ساعت در اتو کلاو ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا استریل گردد
بر اساس مقدار نیاز و فرمول ساخت و محیط کشت plate count agar که در روی جعبه نوشته شده است حجم مورد نیاز از محیط کشت را می سازیم به این ترتیب که پودر محیز کشت را وزن کرده و آن را با آب مقطر به حجم می رسانیم
دانلود پروژه کارآفرینی کارخانه ماکارونی