امروزه با پیشرفت صنعت و توجه همیشگی انسان به زیبایی و هنر ، در صنعت چوب هم ماشینهای خراطی ایجاد شده که با استفاده از این ماشینها و همچنین هنر دست به چوبها نقش و فرم خاص
می دهند و در گذشته برای فرم دادن به چوب در اولین ماشین خراطی از دو درخت مجاور هم استفاده می شد که کار در فاصله بین آن دو قرار می گرفت و در این وسیله کار بین دو مرغک چوبی قرار می گرفت و از طنابی برای چرخش آن استفاده می شد که در همین حال به کمک مغار سطح آن شکل داده می شد .اما امروزه ماشینهای خراطی که با نیروی برق کار می کنند وهمچنین دارای کنترل تغییر سرعت می باشند . کار را آسان نموده اند .
عملیات اصلی ماشین خراطی عبارت است از چرخش کار که بین یک مرغک دوار و یک مرغک ثابت بسته شده است و همچنین در بعضی موارد چرخش کله ای که در آن کار بر روی یک سه نظام به محور کله ای بسته می شود . در این پروژه سعی شده است که قسمتهای مختلف ماشین خراطی تشریح گردد و همچنین مراحل کار با این ماشین ،استفاده از انواع مغارها ، نحوه سرویس و نگهداری ماشین و رعایت نکات ایمنی در آن نیز مطرح گردد .
ماشین خراطی ، رابطی بین ابزارهای دستی و ابزارهای ماشینی است چرا که در ان مهارت تکنسین ،ابزار دستی ،باحرکت مکانیکی ماشین ترکیب شده است . در ماشینهای خراطی در گذشته تاکنون تغییرات وسیعی صورت گرفته است . ماشینهای امروزی دارای کنترل تغییر سرعت می باشند .
ماشین خراطی شامل قسمتهای مختلفی است که در زیر به آن اشاره می گردد :
1- بدنه :به صورت دو پایه که به وسیله یک یا دو قید به یکدیگر متصل شده اند ساخته می شود و می تواند از ورق ضخیم یا به صورت ریخته گری شده باشد .
2- الکتروموتور : ماشین خراطی دارای الکتروموتور سه فاز می باشد و گاهی با الکتروموتورهای تک فاز نیز می توانند کاربرد داشته باشد ولی در اثر فشار زیاد حین کار
می ایستند و خراطی کردن چوب ها با قطر زیاد قابل اجرا نیست . و انجام کار سنگین با آنها غیرممکن است .
شامل 58 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت ماشین خراطی