اگر شما به صورت حرفه ای، آماتور یا تفریحی تمرین یا مسابقات ورزشی انجام می دهید، باید توجه داشته باشید که کمکهای اولیه و رسیدگی فوری پس از آسیب دیدگی بدن امری بسیار مهم است.
اگر ورزش را هر از گاهی انجام می دهید و برای آن دکتر مشاوری ندارید باید حتما توجه کنید که در هنگام ورزش کردن همراه داشتن حداقل وسایل پزشکی اولیه لازم است. .
برای اینکار البته لازم نیست که همیشه هنگام تمرینات کیف یا جعبه ای بزرگ را دنبال خود بکشید، بلکه سعی کنید نسبت به ورزشی که انجام می دهید، وسایل کمکهای پزشکی مورد نیاز آنرا همراه داشته باشید. برای مثال اگر فوتبال بازی می کنید، سعی کنید اسپری ضریه خوردگی و گرفتگی عضله، یا کیسه یخ همراه داشته باشید. چون اکثر"ا صدمات این ورزش ضربه خوردگی یا گرفتگی عضله است.
همچنین در چنین ورزشی معمولا باند و دو تکه چوب شبیه آتل به عنوان وسایل کمک اولیه لازم می شود، چون شکستگی نیز جزو صدمات فوتبال حساب می شود.
اما وسایل کلیی که برای فراهم سازی یک جعبه کمکهای اولیه در ورزش پیشنهاد می شوند، شامل موارد زیر هستند:
باند و گاز - چسب
که برای بستن زخمها سطحی و گرم نگه داشتن عضله کاربرد دارند
اسپری ضربه خوردگی / گرفتگی عضله – کیسه یخ
برای ساکت کردن درد و مداوای ضربه خوردگی و گرفتگی عضلانی کاربرد دارند
پماد، ویسک و چسب گرم کن
جهت بستن و گرم نگه داشتن عضله در قسمت گرفته شده
داروها
قرصهای تنظیم فشار خون، سرگیجه، حال بهم خوردگی و قند
تغذیه
فراموش نکنید که تغذیه نیز گاهی به عنوان کمک اولیه کاربرد دارد. آب و نوشیدنی ها جهت رفع کمبود آب بدن. موارد غذایی مقوی مانند شکلات، خرما و ... که هم انرژی بدن را تامین می کنند و هم قند را.
دسترسی به پزشک
سعی کنید که در هنگام ورزش و یا تمرینات خود نوع دسترسی به پزشک را مشخص کنید. مثلا اگر در ورزشگاهی کوچک ورزش می کنید که دارای امکانات پزشکی نیست، از محل نزدیکترین بیمارستان یا درمانگاه آنجا اطلاع کسب کنید.
همیشه تلفنهای مراکز امداد پزشکی فوری را همراه داشته باشید ِا آنها را به خاطر بسپارید.
مشاوره با پزشک
فراموش نکنید که بهتر است تا قبل از انجام ورزش با پزشک خود مشورت کنید. پزشک را در جریان ورزش و شرایط بدنی خود قرار دهید و از او برای فراهم سازی جعبه کمکهای اولیه سوال کنید.
تبخیر عرق از پوست مهمترین راه از دست دادن حرارت و خنک شدن بدن است
:بیماریهای ناشی از فصل گرما
گرفتگی عضلات یا گرماگرفتگی-
گرمافرسایی-
گرمازدگی-
ورزشکاران باید با تمرین در هوای گرم سازگار شوند و این سازگاری به 7 تا 10 روز نیاز دارد که در این مدت باید تمرینات سبک باشد
بهتر است از لباسهای پلاستیکی استفاده نشود زیرا از تبخیر عرق جلوگیری می کند و دمای بدن را افزایش میدهد
کسانیکه اضافه وزن دارند/بدن عضلانی دارند/بدن ناآماده دارند مستعد ابتلای بیماریهای ناشی از گرما هستند
مربی نباید نوشیدن آب را به ورزشکاران بسپارد زیرا ورزشکاران وقتی آب می نوشند که احساس تشنگی می کنند و در این حالت 3 تا 4 درصد آب بدن خود را از دست دادند
وزشکاران باید روزی یک لیتر آب بنوشند
نوشیدن آب در هر 15 تا 20 دقیقه در حین تمرین یا مسابقه فراموش نشود
نوشیدن یک لیوان و نیم آب قبل از تمرین یا مسابقه موثر واقع می شود
ورزشکار باید به ازای هر نیم کیلو کم کردن وزن در اثر تعریق 2 لیوان آب بنوشد
هنگام تعریق علاوه بر از دست دادن آب / املاح سدیم و پتاسیم نیز دفع می شود که بهترین جایگزین این املاح نمک خوارکی و میوه جات و سبزیجات بالاخص موز که سرشار از پتاسیم است
شامل 17 صفحه word
دانلود تحقیق کمکهای اولیه در ورزش