فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق جذب سطحی چیست

اختصاصی از فی دوو دانلود تحقیق جذب سطحی چیست دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق جذب سطحی چیست


دانلود تحقیق  جذب سطحی چیست

عملیات جذب سطحی از قابلیت جذب برخی از مواد در برابر جامدات استفاده می کند. بدین صورت که محلولها ( که می توانند جامد ، مایع یا گاز باشند) در برابر سطح جامدات واقع می شوند و اتمها، یونها و یا مولکولهای آنها جذب سطح جامد می شوند.

پخش نامساوی مواد اولیه بین فاز جذب شده روی سطح جامد و تودۀ سیال موجب جداسازی می شود و به نوعی نیروی محرکه این نوع جداسازی می باشد.

فرآیندهای سنتیِ جداسازی مخلوط گازهای سبک یا گازها ، شامل عملیات تقطیر بود، اما در سال های اخیر فرآیندهای غشاء یا جذب سطحی با نوسانات فشار (PSA) رقابتی اقتصادی تر بوجود آورده است. این فرآیند بر اساس تفاوت در جذب سطحی تعادلی میان سطح سطح جاذب و سیال جذب شونده انجام می شود.

در صنعت ،  فرآیند جاذب سطحی برای تولید گازها ، اغلب برای عملیات بستر ثابت طراحی می شود.

مراحل اساسی فرآیند جذب سطحی به شرح زیر است :

  • فاز جذب سطحی : هنگامی است که بستر به تدریج توسط مواد قابل جذب اشباع می شود و در نهایت مواد جذب نشدنی در خروجی به دست می آیند.
  • فاز دفع سطحی : هنگامی است که مواد جذب شده توسط حرارت و یا کاهش فشار از بستر جدا شده و آزاد می شوند.

 

 

این فرآیند دو کاربرد عمده دارد :

  1. تخلیص (خالص سازی )
  2. جداسازی

1-1-1- خالص سازی (تخلیص) :

در این کاربرد، مواد غیر خالص از خوراک گازی خارج می شوند. مواد غیر خالص سریع تر و قوی تر جذب می شوند. برای احیاء بستر می توان از حرارت استفاده کرد. بدین شکل که یک گاز که واکنش دهنده نیست (مثل بخار) به بستر وترد می شود و موجب آزاد کردن ناخالصی ها می شود ( به این روش جذب سطحی توسط نوسانات دما یا Temperature Swing ، Adsorption : TSA می گویند) .

1-1-2- جداسازی :

هنگامی که محصول جذب شده نیز به نوعی محصول محسوب می شود ، می توان از روش جداسازی توسط جذب سطحی به همراه نوسانات فشار استفاده کرد (PSA) . به عنوان مثال می توان به جداسازی هوا ( با محصولات اکسیژن و نتیروژن) و یا تولید هیدروژن از زغال سنگ و یا جداسازی گازهای پالایش نفت اشاره کرد.

1-1-3- انواع جذب سطحی :

  • جذب سطحی فیزیکی :

عمدتاً این نوع جذب سطحی برگشت پذیر می باشد و نیتجۀ نیروهای جاذبۀ بین  مولکولی جامد و جذب شوند می باشد ( نیروهای واندروالسی) . این نوع جذب سطحی در دماهای پایین دیده می شود. گاهی موارد نیروهای ضعیف بر هم کنش الکترواستاتیکی هم دیده می شود. همچنین در یک جذب سطحی فیزیکی ، میزان جذب وابسته به فشار، دما و ماهیت سیستم گاز و جاذب می باشد. در این نوع  جذب با کاهش فشار و یا افزایش دما، گاز جذب شده به راحتی دفع شده و از سطح جدا می شود.

  • جذب سطحی شیمیایی :

این نوع جذب سطحی برگشت ناپذیر بوده و نتیجۀ فعل و انفعال شیمیایی بین جامد و جذب شونده می باشد و در دماهای بالا انجام می شود. وجود پیوندهای شیمیایی، این نوع جذب را از جذب سطحی فیزیکی متمایز می کند. در این نوع جذب ، معمولاً با دفع و جداسازی مواد اولیه جذب شده، تغییر شیمیایی در آن مشاهده می شود.

1-1-4- مقایسه میان عملیات تقطیر و جذب از دیدگاه اقتصادی

اگر چه قیمت یک فرآیند با عملیات جذب سطحی از یک فرآیند تقطیر، با تعداد مراحل تعادلی تئوری یکسان، بیشتر می باشد، اما به علت بالاتر بودن ضریب جداسازی  و قابلیت دست یافتن یه یک بزرگ در عملیات جذب سطحی ، این فرآیند را توجیه اقتصادی کرده است.

ضریب جداسازی یا فرّاریت، برای مخلوط هایی دوتایی ایده آل نسبت به فشار بخارهای دو جزء موجود تعریف می شود.

شامل 37 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق جذب سطحی چیست
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.