![دانلود تحقیق صنایع غذایی](../prod-images/618496.jpg)
صناع غذایی از نظر ارزش افزوده ششمین صنعت ایران است
سهم ارزش ستانده صنایع غذایی و آشامیدنی در ارزش ستانده کل صنعت ۱۲ درصد و سهم ارزش افزوده صنایع مذکور در کل صنعت ۹/۳درصد است که از این لحاظ رتبه ششم را در بین کل صنایع کشور دارا میباشد.
به گزارش نشریه "برنامه" چاپ سازمان مدیریت و برنامهریزی، همچنین ارزش ستانده صنایع غذایی و آشامیدنی کارگاههای با اشتغال ۱۰ نفر و بیشتر در سال ۸۲ به قیمت جاری معادل ۴۵هزار میلیارد ریال بوده که 2/13هزار میلیارد ریال آن را ارزش افزوده صنایع مذکور تشکیل میدهد.
بنابر این گزارش، در مقایسه با سایر فعالیتهای صنعتی،ارزش افزوده صنایع غذایی و آشامیدنی حدود ۱۱برابر ارزش افزوده تولید دستگاههای ارتباطی و رادیو و تلویزیون، 5/2 برابر مجموع ارزش افزوده صنایع نساجی و پوشاک و نیز چهار برابر ارزش افزوده محصولات لاستیکی و پلاستیکی است.
در دوازده ماه سال گذشته ۵۶۶هزار تن انواع محصولات غذایی به ارزش ۳۵۹ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از ۶/۸درصد رشد وزنی و ۵۴ درصد رشد ارزشی برخوردار شده است.
سهم صادرات صنایع غذایی در ۷/۷میلیارد دلار کل صادرات صنعت و معدن در مدت مذکور ۴/۶۶درصد و در صادرات غیرنفتی کشور ۳/۴درصد بوده است.
میانگین قیمت صادراتی محصولات غذایی ۶۳۰دلار در هر تن که حدود دو برابر میانگین قیمت صادرات کالاهای صنعتی است.
در ادامه این گزارش به میزان سرمایهگذاری ارزی در این بخش در سال ۸۴ اشاره شده و آمده است: تا پایان بهمن سال ۸۴از زیربخش صنایع غذایی و دارویی برای استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی ۲۸۵طرح به دبیرخانه این حساب ارایه شده که ارزش آنها معادل ۱/۲میلیارد دلار بوده است.
از این تعداد بالغ بر ۲۰۹طرح به ارزش ۸۱۴میلیون دلار گشایش اعتبار شدهاند.
همچنین در بخش صنایع غذایی طی سال ۸۴چهار طرح به هیات سرمایهگذاری خارجی ارایه شده است که حجم کل سرمایهگذاری خارجی طرحهای مذکور ۶۱/۴ میلیون دلار بوده و زمینههای تولیدی آنها شامل نوشابه، انواع آبمیوه، ژلاتین، گلوکز و خوراک دام و طیور بوده است.
سرمایهگذاران خارجی این طرحها مقیم کشورهای پاناما، عربستان سعودی، بحرین، ایرلند و هندوستان هستند.
ارزش واردات کالاهای صنایع غذایی در سال ۸۳بالغ بر ۱/۲میلیارد دلار بوده که سهم کالاهای مختلف واسطهای، نهایی صنعتی غیرمصرفی و نهایی صنعتی مصرفی از واردات مذکور به ترتیب ۲۷ ، ۶۳و ۱۰درصد است.
سهم واردات کالاهای صنایع غذایی از کل واردات کشور حدود سه درصد بوده و اقلام عمده وارداتی در بخش صنایع غذایی شامل روغن کنجاله، سویا، شیرخشک و کره است.
در بخش صنایع غذایی، تراز ارزی با در نظر گرفتن صرف واردات کالاهای واسطهای و نهایی و صادرات، منفی و برابر ۹۷۰میلیون دلار بوده است.
این گزارش "دخالت کمتر دولت، بهرهگیری از فضای رقابتی داخلی، تقاضای روبه افزایش خانوارهای ایرانی" را از جمله مزیتهای تولید صنایعغذایی در ایران برشمرده و آورده است: با توجه به این مزایا صنایع غذایی ایران توانستهاند عملکرد مناسب و مطلوبی ارایه دهند و با تامین نیازهای داخلی در بازارهای خارجی نیز حضور پیدا کنند.
با این حال، به نوشته نشریه "برنامه"، عدم ثبات کیفی و کمی محصولات کشاورزی داخلی و همچنین بیثباتی قیمت این محصولات و عدم هماهنگی دستگاههای ذیربط از جمله مسائی هستند که توان رقابت پذیری صنایع غذایی کشور را در داخل و خارج دچار مشکل میکنند.
سرماخوردگی و مکمل های تغذیه ای
سرماخوردگی و گلودرد یک عفونت حاد( کوتاه مدت) ویروسی در قسمت مجرای تنفسی فوقانی است که از طریق هوا مانند عطسه کردن یا تماس با افراد مبتلا به بیماری، از فردی به فرد دیگر سرایت می کند.
مکمل های تغذیه ای که برای سرماخوردگی توصیه می شوند، شامل : ویتامین C – روی ( به شکل قرص یا اسپری بینی ) و پروپیول است.
علائم سرماخوردگی چیست؟
آب ریزش و گرفتگی بینی، گلودرد، بی تابی و التهاب از علائم عمده آن است. بیشتر اوقات گلودرد به تنهایی و جدای از سرماخوردگی، خود یک علامت جدی است مثل گلودرد استرپتوککی( میکروبی) که احتیاج به تشخیص پزشکی و درمان با آنتی بیوتیک دارد. وقتیکه عفونت ویروسی است، آنتی بیوتیک ها تأثیری در بهبود سرماخوردگی ندارند.
درمان سرماخوردگی چگونه است؟
محیط مرطوب و گرم، باعث تسریع بهبود می شوند. کسانیکه به سختی دچار سرماخوردگی می شوند، بایستی استراحت کنند. داروهای بازکننده گرفتگی بینی مانند پزودوفدرین و فنیل فرین، بطور موقت بینی را باز می کنند، اما اغلب مجدداً بینی دچار گرفتگی می شود.
برای حفظ تعادل آبی و تسهیل جریان ترشحات بدن، بایستی مقدار زیادی مایعات نوشید. اگر سرفه شدید یا خطرناک باشد، داروهای ضد سرفه مثل دکسترومتورفان، خصوصاً برای خواب راحت، تجویز می شوند.
درغیراینصورت ، برای خارج ساختن ویروس های عفونی و ترشحات جمع شده در گلو، بایستی خلط را دفع کرد و نبایستی آن را در گلو نگه داشت.
توصیه های غذایی مفید:
زیاده روی در مصرف شکر، چربی و الکل به سیستم ایمنی بدن آسیب می زند، هر چند که از چگونگی تاثیر این موادغذایی در طول دوره ی سرماخوردگی اطلاع دقیقی در دست نیست.
مکمل های غذایی مفید:
ویتامین C :
بررسی 21 مطالعه نشان داد مصرف 1 تا 8 گرم ویتامین C در روز، مدت و شدت سرماخوردگی را تا 23 درصد کاهش می دهد.
مقدار مناسب ویتامین C بری درمان سرماخوردگی معلوم نیست، ولی ممکن است حداکثر 1 تا 3 گرم در روز باشد؛ با توجه به اینکه مقدار بیشتر از 200- 120 میلی گرم در روز، بعنوان مقدار مناسب و کافی برای افراد سالم در نظر گرفته می شود.
بررسی 23 مطالعه نشان داد مکمل دهی ویتامین C در کودکان اثرات بهتری نسبت به بزرگسالان دارد. همان مطالعه ثابت کرد مصرف 2 گرم یا بیشتر ویتامین C در روز، در کاهش مدت سرماخوردگی مؤثرتر از 1 گرم در روز است.
روی (Zn) :
وقتیکه روی (Zn) در زمان سرماخوردگی بصورت مکمل به افراد داده شد، ثابت کرد که این عنصر باعث کاهش قدرت ویروس ها برای احاطه سلولهای بدن و کمک به سلولهای ایمنی برای مبارزه با سرماخوردگی می شود و علائم سرماخوردگی را تسکین می دهد.
قرص روی مدت سرماخوردگی را در بزرگسالان کاهش داد ولی در کودکان اثری نداشت.
فهرست
صنایع غذایی از نظر ارزش افزوده ششمین صنعت ایران است 1
سرماخوردگی و مکمل های تغذیه ای 3
مضرات شکر 5
ابهام در مورد شیر و فراورده های لبنی 7
خواص مخمر آبجو 9
ترکیبات مخمر آبجو 10
اشتهای کاذب - میخورید اما گرسنه نیستید! 12
بالا رفتن سن و افزایش وزن 15
اهمیت نقش تغذیه در ترک اعتیاد 16
ورزش های آئروبیک( هوازی): 19
ورزشهای غیر هوازی : 19
برای انجام یک برنامه ورزشی: 19
زخم معده 20
کاربردهای جوش شیرین 21
سوسیس و کالباس 24
انواع سوسیس و کالباس: 25
مراحل تولید سوسیس و کالباس: 26
مضرات سوسیس و کالباس: 27
ویژگیهای سوسیس و کالباس مرغوب: 27
اسراری در مورد چربی و اضافه وزن 28
کدام سالم تر است – کره یا مارگارین؟ 37
نوشیدنی های الکلی 48
تقسیم بندی جلبک ها: 49
ارزش تغذیه ای جلبک ها: 51
نگاهی عمقی به مواد مغذی موجود در عسل 59
درمان کم خونی ناشی از فقر آهن 71
منابع غذایی آهن دار 72
شامل 145 صفحه word
دانلود تحقیق صنایع غذایی