مشخصات این فایل
عنوان: زرشک
فرمت فایل: word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 37
این مقاله در مورد زرشک می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله زرشک
تیره زرشک Berberidaceae
به صورت گیاهان علفی، چندساله با برگهای همیشه سبز و زود افت، اغلب خاردار و گاهی به صورت درختچه یا حتی درختهای کوچک دیده می شوند. معمولا انواع مختلفی از بنزیل ایزوکینولین در این تیره موجود بوده و بافتهای آن به علت داشتن بربرین (یک نوع ایزوکینولین) زرد رنگ است. عناصر چوبی دارای صفحات ساده سوراخداری هستند و گاهی اوقات این بخش های سوراخدار به صورت آوندهای نردبانی در یک صفحه مشخص بوده و تعداد محدودی تیغه های افقی بین آنهاست. عناصر تراکئید بدون مجرا همراه با ....(ادامه دارد)
زرشک راست خوشهBerberis orthobotrys
ساقه چوبی، در برش عرضی زاویه دار، تا حدودی شیاردار، دارای عدسکهای ریز و سیاه رنگ و ارتفاع 3 تا 4 متر می باشد.شاخه های گل دهنده خاکستری، شاخه های جوان نازا (احتمالا پاجوش های نرک) به رنگ قرمز تا قهوه ای وبقایای شاخه های سال قبل نیز کم و بیش خاکستری و تیره می باشند. خارها زردرنگ به طول 5/1 تا 5/2 سانتی مترساده یا سه قسمتی هستند. برگهای مجاور براکی بلاستوسها کشیده چرمی یا تا حدودی چرمی بیضی تا واژ تخم مرغی به ابعاد16-10*25-20 میلی متر و حاشیه به نسبت صاف می باشد. برگها روی شاخه های نازا کشیده به ابعاد 5/2-2*5-5/4 سانتی ....(ادامه دارد)
زرشکهای زینتی و کاربرد آنها در فضای سبز
گونه های زرشک زینتی را در سه گروه می توان دسته بندی کرد: خزان دار همیشه سبز و نیمه همیشه سبز. درختچه های خزان دارو همیشه سبز به خاطر دارا بودن ویژگی های مناسبی مثل گلهای خوشه ای زرد تا نارنجی میوه های قرمز تا آبی- بنفش، تغییر رنگ زیبای شاخ و برگ در پائیز و ارتفاع مختلف از 30 سانتی متر تا حدود 5/2 متر در طراحی فضای سبز در باغهای صخره ای تا حاشیه پارکها به صورت منفرد یا در دسته های کوچک کاربرد دارند. ارقام زینتی زرشک از نظر شکل و رنگ برگها و میوه هایشان دارای تنوع بسیار ....(ادامه دارد)
مصارف غذایی زرشک
زرشک به دلیل رنگ و طعم دلپذیرش سالهاست که زینت بخش سفره های ایرانیان است. این نوع زرشک به عنوان مکمل برنج و زعفران در بسیاری از سفره های ایرانی حضور داشته و از آن در تهیه زرشک پلو بامرغ، ته چین و انواع خوراکها استفاده می شود.میوه نارس آن در تهیه مربا، لواشک، آب میوه و شربت کاربرد دارد.....(ادامه دارد)
مصارف دارویی زرشک
برگ و میوه زرشک
میوه زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد و در طب سنتی مقوی کبد و قلب، صفرابر، مسکن حرارت معده و بندآورنده سیلان خون بواسیر است، همچنین از خونریزی مزمن جلوگیری می کند. در مورد اشخاص سرد مزاج اگر آن را مخلوط با داروهای گرم مانند سنبل الطیب بخورند برای تقویت و رفع انسداد کبد بسیار نافع است. از برگ زرشک به تنهایی یا مخلوط با داروهای مناسب برای زخم روده ها و نیز رفع اسهالهای ناشی از ضعف امعاء و احشای داخل شکم استفاده می شود. در مغولستان زرشک را برای خارج کردن رطوبت و بند آوردن خونریزی و برای بیماری هایی با ترشحات ....(ادامه دارد)
کاربرد زرشک در درمان سایر بیماری ها در ایران
نتایج پژوهشها نشان داده که بربامین که یک بنزیل ایزوکینولین آلکالوئید است و در پوست ریشه زرشک وجود دارد و دارای خاصیت آنتی اکسیدان قوی است، در کاهش فیبروز ناشی از تجویز داروی ضد سزطان بلئومایسین موثر بوده است. در بررسی پاتولوژیکی مشخص شده که بلئومایسین باعث تحریک شدید حبابهای ششی و تجمع کلاترن بوده و بربامین توانسته است به میزان قابل توجهی اثر آن را تخفیف دهد.....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله زرشک در پایین آمده است.
مقدمه
تیره زرشک Berberidaceae
جنس زرشک
گونه های زرشک
زرشک زالزالکیBerberis crataegina DC.1810
زرشک زرافشانیBerberis integerrima bunge,(1843)
زرشک خراسانیBerberis khorasanica
زرشک راست خوشهBerberis orthobotrys
زرشک معمولیL. Berberis vulgaris
زرشک ژاپنیvar.atropurpurea Berberis thunbergii
پراکنش:
مصارف غذایی زرشک
....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست منابع مقاله زرشک در پایین آمده است.
آسوده،ر.1378.فرمولاسیون و بررسی اثرات بالینی ژل دندانی زرشک بروی پلاک دندان، پایان نامه دانشکده داروسازی مشهد
پیشنهاد، الف.ع.1381. آفات مهم زرشک. گزارش پروژه آفات مهم درختان میوه. دانشکده کشاورزی مشهد
ترمه، ف و ف، متین.1361.زرشکهای ایران،نشریه شماره 16 بخش گیاهشناسی موسسه بررسی آفات و بیماری های گیاهی
ثابتی، ح. جنگل ها، درختان و درختچه های ایران. انتشارات دانشگاه تهران
خاتمساز،م 1363. فنولوژی درختان و درختچههای آربورتوم نوشهر، سازمان تحقیقات جنگل ها و مراتع
زرگری،ع. 1360. گیاهان دارویی (جلد اول). انتشارات دانشگاه تهران
صمصام شریعت، ه و ف، معطر.گیاهان و داروهای طبیعی (مفردات پزشکی جلد2). انتشارات مشعل اصفهان
صمصام شریعت،ه و ف، معطر.1371. 1371. گیاهان دارویی سمی (علائم مسمومیت و درمان). چاپخانه استقلال
فاوست،م. 1377. فیزیولوژی درختان میوه مناطق معتدله (ترجمه ع. طلایی). موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران
....(ادامه دارد)
دانلود مقاله زرشک