فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری

اختصاصی از فی دوو دانلود مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری


دانلود مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری

 

مشخصات این فایل
عنوان:کاربرد کامپیوتر در کتابداری
فرمت فایل:word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 35

این مقاله در مورد کاربرد کامپیوتر در کتابداری می باشد.

 

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری

مقدمه
تعریف فناوری اطلاعات ( Information technology  ) در دانشنامه کتابداری و اطلاع رسانی عبارت است از :
1- توسعه و تدوین منابع اطلاعاتی به وسیله کامپیوتر و ایجاد ارتباط از راه دور کانالهای الکترونیکی به نحوی که دسترسی به پایگاههای اطلاعاتی به وسیله تلفن و ارتباط تلویزیونی میسر گردد و برون دادهای کامپیوتری در قالبهای الکترونیکی قابل انتقال به گیرنده های دوردست شوند.
2- مجموعه ابزارهای ارتباطی ، اعم از وسایل ارتباط از راه دور ، ابزارهای دیداری و شنیداری و ماشینهای مربوطه توام با دانش و شیوه و مهارت استفاده از آنها در تولید، پردازش و دبیزش اطلاعات به منظور انتقال اطلاعات به جامعه استفاده کننده.
3- فراهم آوری، پردازش، ذخیره، بازیابی و اشاعه اطلاعات شفاهی، تصویری، نوشتاری و رقمی به وسیله وسایل الکترونیکی، کامپیوتر و ارتباط از راه دور ....(ادامه دارد)

معرفی رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی:
حجم اطلاعاتی که همه روزه منتشر می‌شود آنقدر زیاد است که برای گزینش بهترین و مناسبترین نوشته‌ها (اطلاعات) و برای سازماندهی به آنها باید اقدامات علمی و برنامه‌ریزی شده‌ای انجام گیرد.
هدف اصلی گروه آموزشی کتابداری آن است که به تربیت دانش‌آموختگان بپردازد که اطلاعات مناسب را در زمان مناسب شناسائی و برای اتخاذ تصمیم مناسب در اختیار افراد و سازمانها قرار دهند.
محتوای علمی کتابداری مشتمل بر:  قواعد روشهای آگاه شدن از آنچه منتشر می‌شود، قواعد و روشهای گزینش مناسب‌ترین مواد برای جامعه کتابخانه، قواعد و روش تهیه مواد انتخاب شده، قواعد و روش صورت‌برداری و نظم‌دهی به کتابها و نوشته‌ها،  قواعد و روش برقراری ارتباط بین نیازهای مراجعان به کتابخانه‌ و محتوای نوشته‌ها....(ادامه دارد)

دگرگونی طراحی برای کتابخانه‌های الکترونیکی:
در پیدایش کتابخانه‌های الکترونیکی، تفکر و اندیشه زیادی به کار رفته است.[1] همراه با تلاشهایی که برای بررسی وضعیت آینده به عمل می آید، طرح ارائه شده، ساختار سازمانی و اداری موجود را تداوم می بخشد. طرحهای موجود، نشان می دهند که موء سساتی که در حال حاضر به نام کتابخانه شناخته می شوند، به صورت فزاینده‌ای تکنولوژی مدرن الکترونیکی مدرن الکترونیکی را در جهت ارائه خدمت به جامعه استفاده کنند ه به کار می‌گیرند. علاوه بر آن، مسلم است که این خدمات و تکنولوژی های جدید، توسط افرادی که دارای عنوان کتابدار هستند. و عدمتا˜ خصوصیات حرفه‌ای...(ادامه دارد)

کتابخانه ها و گسترش زیر بنای اطلاعاتی
تغییرات اساسی: احتمال اینکه مدیریت منابع اطلاعاتی با سرعت زیادی دگرگون شود، بسیار کم است. تاریخچه تغییرات، نشان می دهد که بجز چند مورد استثنائی، هیچ تغییر کلی جایگزین مورد قبلی نشده است. دگرگونیها، اغلب به عنوان پلی بین روش قدیم و جدید عمل می‌کنند. تغییرات الزاما˜ قابلیتهای ویژه را مورد توجه قرار نداده؛ بلکه آنهایی را که به بهترین روش با محیط دگرگون شده تطبیق یافته‌اند، مورد توجه قرار می دهند. طی 5 تا 7 سال گذشته، چند تغییر اساسی در شرایطی که بر کتابخانه‌ها و خدمات اطلاعاتی تاثیر می گذارند، روی داده است. این تغییرات عبارت است از: پیدایش شبکه‌های ارتباط از راه دور خصوصی در دانشگاهها[4]؛ استفاده روزافزون از کامپیوترهای بزرگ در سیستم کتابخانه‌های محلی[5]؛ دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی اضافی از ...(ادامه دارد)

مهارتهای مورد نیاز کتابداران
آیا تغییرات جدید، باعث نادیده انگاشتن کتابداران می گردد؟ این احتمال وجود دارد، ولی الزاما˜ این طور نیست . به علت در اختیار داشتن ابزارهای جدید اطلاعاتی، کتابداران احتمالا˜ نسبت به گذشته، خدمات زیادتری ارائه می دهند. هر چند که شرایط کاری آنها در حال حاضر، نسبت به گذشته کاملا˜ دگرگون شده است. شناختن کتابخانه به عنوان بخش مستقلی از سازمان بزرگتر با وظایف متفاوت و نیز شناخت کتابخانه های الکترونیکی به عنوان بخش از سازمان با اهداف متنوع، روز به روز مشکل‌تر می‌شود.
اهمیت اطلاعات نسبت به گذشته، رو به فزونی نهاده است. تعداد افرادی که به گردآوری، ذخیره سازی، اشاعه و کنترل اطلاعات می پردازند نیز، رو به افزایش است....(ادامه دارد)

مشکلات نظامهای کتاب شناختی کامپیوتری:
کتابداران، باید مشکلات نظامهای کتاب شناختی کامپیوتری را درک نموده و قادر به بیان آن باشند. تعداد کمی از نظامهای کامپیوتری موجود، اشکالاتی در پردازش اطلاعات کتاب شناختی دارند. نظامهای کتاب شناختی کامپیوتری، هم برای متخصصان کامپیوتر، که باید آنها را طراحی کنند و، هم برای کتابدارانی که باید اشکالات آنها را گوشزد نمایند، مسئله‌ای اساسی است. کتابداران، بایستی از شرایط پردازش داده های کتاب شناختی، و اینکه چگونه این داده ها عمدتا با اطلاعات موجود در کاربردهای تجاری متفاوت‌اند، آگاهی داشته باشند. به عنوان مثال، تنوع مسائلی که در داده های کتاب شناختی به وجود می آید، تقریباً نامحدود است؛ زیرا مجموعه کتابخانه محدود به موضوع، زبان، نوع رسانه و یا زمان خاصی نمی شود. در مقابل، نظامهای تجاری عمدتا˜ با مسائل و زمینه های محدودتری از اطلاعات سر و کار دارند. نظامهای تجاری دارای علایمی هستند که به ...(ادامه دارد)

نتیجه گیری:
کاربرد AI در کتابخانه بسیاری از فعالیتهای کتابخانه ای نظیر فهرست نویسی، نمایه سازی، بازیابی اطلاعات و... را آسان نموده است. این سیستمها گرچه در همه موارد نمی توانند جایگزین مناسبی برای کتابدار باشند اما وجود آنها در کتابخانه در عصر اطلاعات ضرورتی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. و در تعامل با کاربرباعث ارتقاء نقش کتابدار بعنوان واسط اطلاعاتی می شوند. اگر چه سیستمهای خبره محدودیتهای طبیعی یک انسان را ندارند؛ با این وجود در استفاده از این سیستمها باید جامع نگر بود و محدودیتها و مشکلات آنها را نیز در نظر گرفت....(ادامه دارد)

بخشی از فهرست مطالب مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری

 چکیده
مقدمه
دگرگونی طراحی برای کتابخانه‌های الکترونیکی:
کتابخانه ها و گسترش زیر بنای اطلاعاتی
مهارتهای مورد نیاز کتابداران
شرایط انجام کار غیرکتابداران
کار با گروههای پردازش
نکات قوت و ضعف تکنولوژی های کنترل اطلاعات
مشکلات نظامهای کتاب شناختی کامپیوتری:
برای نیل به اهداف، کتابخانه باید به خوبی اداره شود
بازاریابی:
سیستمهای خبره در کتابخانه و محیط اطلاعاتی  
ماهیت سیستم خبره:
مسائل و مشکلات سیستمهای خبره:
مسائل انسانی:
مسائل اجرایی:  
...(ادامه دارد)


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کاربرد کامپیوتر در کتابداری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.