گزارش کارآموزی کنترل کیفیت در کارخانه آبسال 60ص
مقدمه:
صنعت لوازم خانگی یکی از بزرگترین و پرقدمت ترین زیرشاخه ترین صنایع میباشد. این صنعت با پیدایش زندگی شهرنشینی بوجود آمد و با رشد و توسعه شهرها و فرهنگ شهر نشینی نیز توسعه یافت. به عبارت دیگر این صنعت مانند اکثر صنایع در رفاه و آسایش و همچنین بهتر زیستن بشر به طور مستقیم نقش دارد.
در ایران نیز صنعت لوازم خانگی بعد از گذشت چندین سال از ورود این محصولات به کشورمان، به صورت کارخانه های مونتاژ بوجود آمد. با سعی و تلاش چندین ساله این شرکتها به خودکفایی رسیدند و به تولید زیر مونتاژها پرداختند تا امروز که اکثر شرکتهای تولید لوازم خانگی در کشورمان کوچک و کسب تجربه و دانش فنی لازم پا به عرصه تولید لوازم خانگی گذاشتند. از جمله این شرکت ها شرکت آبسال است که در سال 1335 با نام «شرکت سهامی لعاب ایران» تاسیس گردید و شروع به تولید محصولات لعابی نظیر بشقاب و کاسه و قوری لعابی نمود. تولید این محصولات تا سال 1343 ادامه یافت و به دنبال طرح توسعه کارخانه و تغییر ساخت تولید ظروف آشپزخانه، از این سال به بعد با تولید اجاق گاز رومیزی و سپس اجاز گاز فردار در زمینه لوازم خانگی به رقابت با دیگر شرکتهای داخلی تولید کننده پرداخت. پس از آن اضافه شدن ظرفیت تولید و اجرا طرحهای توسعه، هر ساله بر تنوع محصولات کارخانه افزوده شد و با تولید محصولاتی نظیر بخاری گاز سوز، آبگرمکنهای گازی، اجاق گاز ، کولر آبی و بخاری های نفتی دودکش دار و تشعشتی مادون قرمز و درسالهای اخیر با تولید ماشینهای لباسشویی و کولر پرتابل تمام پلاستیکی در زمره بهترین و معتبرترین شرکتهای تولیدی لوازم خانگی ایران قرار گرفت.
به دنبال موفقیتهای چشم گیر شرکت درزمینه تولید محصولات خانگی که بسیاری از آنها به دریافت مهر استاندارد نیز نائل آمدند و همچنین افزایش سرمایه وتولید در سال 1345 به «شرکت انیورسال (سهامی خاص) » تغییر نام داد که د رسال 1355 به «شرکت انیورسال (سهامی عام)» و در سال 1362 به نام فعلی یعنی «شرکت آبسال (سهامی عام)» تغییر نام یافت.
حال شرکت با 500 نفر پرسنل حدود چهار دهه است که به فعالیت خود ادامه میدهد. نکته بازی که به چشم می خورد این است که در طی سالیان درازی که از فعالیت شرکت می گذرد، محصولات آن همواره از نظر کیفیت در حد استاندارد عرضه شده است و در سطح کشور به عنوان پیشرو در استاندارد کردن محصولات شناخته شده است. به طوری که درسالهای اخیر این شرکت موفق به اخذ گواهینامه ISO 9002 گردیده و در شرف اخذ گواهینامه CE برای صادرات اروپا میباشد. بخشی از محصولات شرکت به کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و کشورهای افریقایی صادرمی شود که این بازاریابی از طریق شرکت در نمایشگاههای منطقه ای انجام پذیرفته است و چندین بار به عنوان شرمت نمونه در بین تولید کنندگان لوازم خانگی شناخته شده است.
وسعت کارخانه بالغ بر 15000 مترمربع میباشد و شعبه دیگر آن واقع در شهر صنعتی کاوه، در شهرستان ساوه با وسعتی تقریبا 10 برابر، مراحل تولید لباسشویی را انجام میدهد. محصولات تولیدی این شعبه دارای دو نوع دو تایمره 5 کیلویی AD536 و AD738 میباشد. البته قسمت عمده ای از قطعات ریز فلزی آن درتهران تولید میشود. در ضمن محصولات تولیدی در ساوه برای انبار به تهران انتقال و از آنجا به دست مشتریان می رسد.
بررسی و معرفی کارخانه آبسال
مقدمه
معرفی واحدهای کارخانه
بخشهای اداری
بخشهای خدماتی
مفهوم کیفیت و تاریخچه آن
مفهوم کنترل کیفیت
خلاصه ای از تاریخچه فعالیتهای کیفیت
فعالیت های کیفیت در طول تاریخ
بررسی وضعیت موجود کنترل در شرکت آبسال
بررسی وضعیت کنترل کیفیت در زمان ساخت کود
دستورالعمل استفاده از استاندارد
گزارشها و نمودارهای تلفات تولیدی و زمانی در دوره تولید کولر AC40 کارخانه آبسال در سال 82 83
بررسی وضعیت کنترل کیفیت در زمان ساخت کود
مراحل بازبینی و فرمهای مربوطه
مراحل بازرسی
دستور العمل استفاده از استاندارد MIL STD 105E
بازرسی حین تولید
دستورالعمل اجرایی طرح CSP-2
بازرسی در سالن رنگ و مونتاژ:
گزارشها و نمودارهای تلفات تولیدی و زمانی در دوره تولید کولر AC40 کارخانه آبسال در سال 82-83
حرکت در جهت پیاده سازی SPC
SPC چیست
ابزارهای هفتگانه SPC
کنترل فرآیند آماری
نقش انحرافات تصادفی و با دلیل در تغییر پذیری کیفیت
تغییر پذیری در مشخصات کیفی کلیدی معمولاً ازسه منبع سرچشمه میگیرد
اصول آماری نمودار کنترل
انتخاب حدود کنترل
اندازه و نمونه و فراوانی نمونه گیری
تجزیه و تحلیل روندهای نمودارهای کنترل
نمودارهای کنترل و نرم افزار MINITAB
متوسط کیفیت خروجی (AOQ)
نمودارهای OC و احتمال خطای نوع دوم و تحلیل نمودارهای کنترلی بوسیله آن
پیشنهادات و چکیده ای از کل مطالب ارائه شده
اهداف
حدود نمودارهای کنترل با استفاده از مقادیر استاندارد
حدود نمودار کنترل با استفاده از اطلاعات گذشته (انحراف معیار نامعلوم)
انتخاب نمودارهای کنترل مناسب
نمودارهای کنترل برای مشخصه های کیفی وصفی
نکته های مهم در مورد نمودار P
برخی نکات مهم در مورد نمودارهای X.R
نیازمندیهای اولیه و بستر سازی
تثبیت فرآیند
طراحی نمودار کنترلی
تنظیم برنامه نمونه برداری
دوره ای
تصادفی
اندازه گیری (در هنگام تولید)
گزارش کارآموزی کنترل کیفیت در کارخانه آبسال