فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق مرحله فقه اجتهادى یا عصر اجتهاد

اختصاصی از فی دوو تحقیق مرحله فقه اجتهادى یا عصر اجتهاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق مرحله فقه اجتهادى یا عصر اجتهاد


تحقیق مرحله فقه اجتهادى یا عصر اجتهاد

فرمت فایل:  Image result for word ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ

حجم فایل:  (در قسمت پایین صفحه درج شده )

تعداد صفحات فایل: 17

کد محصول : 001Shop

فروشگاه کتاب : مرجع فایل 


 

 قسمتی از محتوای متن 

 

کامل شدن احادیث و نصوصى که از جانب ائمه(ع) براى تبیین شریعت صادر شده بود از یک طرف، و پرورش فقیهان بى همتا وعالمان بزرگى به دست ائمه(ع) از طرف دوم، و فزونى فشارها و مراقبت هاى حاکمان ستمگر از طرف سوم، و اقبال مردم به مذهب اهل بیت و انبوهى تدریجى پیروان آن از طرف چهارم، مجموع این چهار عامل و شاید عوامل دیگر، ائمه متاخر را بر آن داشت که به تدریج زمینه استقلال فقهى و فقهاى شیعه و خوداتکایى آنان را فراهم سازند. آنان بدین منظور، مردم را فرمان مى دادند که به فقها وراویان حدیثشان مراجعه کنند، بعدها عنوان «نواب امام» بر فقیهان و راویان اطلاق شد و براى جایگاه و وظیفه شرعى آنان تعبیر «نیابت عامه» و براى رجوع مردم به آنان، تعبیر «تقلید» به کار رفت.

زمینه سازى براى استقلال فقه شیعه، قبل از عصر غیبت و از جانب ائمه متاخر آغاز شد. ایشان در موارد خاصى، شیعیان خود درسرزمینهاى اسلامى دور دست را به برخى فقها امثال ذکریا بن آدم و یونس بن عبدالرحمن و کسانى دیگر ارجاع مى دادند تا مردم آموزه هاى دینى خود را از آنان فرا گیرند. این کار در عصر غیبت صغرى به صورت گسترده ترى انجام مى گرفت و با پایان یافتن عصرغیبت صغرى و آغاز عصر غیبت کبرى به صورت منحصر و متعین در آمد و در روایاتى از جمله در توقیع معروفى که از ناحیه مقدسه صادر شده و اسحاق بن یعقوب آن را روایت کرده، علنا بیان شده است:

قال: سالت محمد بن عثمان العمرى ان یوصل لی کتابا قد سالت فیه عن مسائل اشکلت علی، فورد التوقیع بخط مولانا صاحب الزمان: اماما سالت عنه ارشدک الله و ثبتک... الى ان قال: و اما الحوادث الواقعة فارجعوا فیها الى رواة حدیثنا، فانهم حجتی علیکم و انا حجة الله علیهم.

فقه اهل بیت(ع) در عصر دوم، به دست فقهاى این مکتب مراحل متعددى از گسترش و تحول و تکامل را پیمود، بدین ترتیب:

 

1 - دوره تاسیس

 

2 - دوره جهش

 

3 - دوره استقلال و تکامل

 

4 - دوره تطرف(افراط و تفریط)

 

5 - دوره تصحیح و اعتدال

 

6 - دوره پختگى و کمال

 

شایسته است اشاره شود که در تقسیم این مراحل، طبیعت فقه و روش فقاهت و اجتهاد در هر مرحله اى مورد نظر بوده است، نه دیگرجهات تاریخى. اینک به تفصیل این مراحل مى پردازیم:

 

1 - دوره تاسیس:

 

این دوره، از عصر غیبت(نیمه قرن سوم هجرى) آغاز مى شود و در اوایل قرن پنجم هجرى پایان مى یابد. مهمترین فقهاى این مرحله اینانند: محمدبن یعقوب کلینى، على بن حسین بن بابویه قمى، پسر او محمد بن على بن بابویه قمى(شیخ صدوق)، جعفر بن محمدقولویه، حسن بن ابى عقیل حذاء(عمانى)، محمد بن احمد کاتب بغدادى(ابن جنید اسکافى)، محمد بن محمد بن نعمان عکبرى(شیخ مفید)، على بن حسین موسوى(شریف مرتضى)، تقى الدین بن نجم الدین(ابوالصلاح حلبى)، حمزه بن عبدالعزیز دیلمى(سلار).

 

این فقهاى بزرگ آغاز گر تدوین و تالیف در فقه بر مذهب اهل بیت(ع) بودند و بناى آنچه را امروزه به آن فقه اجتهادى مى گوییم، پایه گذارى کردند. اینان در فقه اجتهادى کتب بسیارى تالیف کردند؛ زیرا در دوره اى قرار گرفته بودند که فرصت صدور نص و امکان دست یابى به امام معصوم و فراگیرى مستقیم حکم شرعى واقعى از او پایان یافته بود. تنها راه کشف حکم شرعى، منحصر بود به مراجعه به نصوص و بیانات شرعى صادره از معصومان که از طریق راویان نزد آنان فراهم بود. بنابر این، چاره اى نبود جز به سخن در آوردن نصوص و استخراج احکام شرعى از آنها در هریک از ابواب فقهى، و تفریع فروع از اصول در پرتو قواعد کلى روشنگرى که درنصوص قرار داشت، و علاج مواردتعارض و اختلافى که گاه میان نصوص اتفاق مى افتاد. این، همان عملیات اجتهاد فقهى به معناى صحیح آن است که شرح آن گذشت.

 

 

  متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است.

پس از پرداخت، لینک دانلود را دریافت می کنید و ۱ لینک هم برای ایمیل شما به صورت اتوماتیک ارسال خواهد شد.

 
« پشتیبانی فروشگاه مرجع فایل این امکان را برای شما فراهم میکند تا فایل خود را با خیال راحت و آسوده دانلود نمایید »
/images/spilit.png
اشتراک بگذارید:

دانلود با لینک مستقیم


تحقیق مرحله فقه اجتهادى یا عصر اجتهاد
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.