دانلود مقاله اهمیت و ضرورت بخش کشاورزی و نقش آن در رشد و توسعه جوامع بشری
نوع فایل : Word
تعداد صفحات : 40
فهرست محتوا
چکیده
امروزه با افزایش تولید کشاورزی به جهت رفع نیازمندی های رو به رشد جمعیت در حال گسترش ، نگرانی در مورد آینده تامین غذا برای مردم مطرح گردیده است . آلودگی های آب ، خاک ، هوا و فرسایش خاک ، مقاومت آفات به سموم و گسترش کود شیمیایی سبب گردیده تا به جهت حفظ منابع به گذشته و کشت های صنعتی برگردیم . زراعتی که به هر صورت در عین پایین بودن بازده سلامتی آتی بشر را تضمین می کند . در این جا درصدد هستیم تا با اشاره به شیوه هایی نظیر دام- مرتع ، جنگل زراعی ، مبارزه بیولوژیک و استفاده از گیاهان تراریخته به جهت حفظ شرایط اکولوژیکی زمین گام های مثبتی را برای بهبود وضعیت کره خاکی برداریم .
از طرفی در بخش انتهایی درصدد هستیم تا نقش پایداری کشاورزی را در روستا ها که بخش مولد جامعه بوده و بالاترین ارتباط را با زراعت دارند مطرح کرده و بررسی نماییم.
مقدمه:
لغت پایدار بر شرایط یکنواخت و با ثبات دلالت دارد. شرایط یکنواخت افق های دور دست را در بر می گیرد. عدم شناخت و اطلاعات کافی و فقدان تفاهم در مورد منابع ، آب و هوای جهان و تنوع آن ، تکنولوژی آینده ، نقش مردم در کشاورزی و رابطه کشاورزی با محیط باعث شده است که پیش گویی در رابطه با آینده کشاورزی مشکل باشد.
کشاورزی پایدار نوعی کشاورزی است که در جهت منافع انسان بوده، کارایی بیشتری در استفاده از منابع دارد و با محیط در توازن است. به عبارتی کشاورزی پایدار باید از نظر اکولوژیکی مناسب ، از نظر اقتصادی توجیه پذیر و از نظر اجتماعی مطلوب باشد (-کوچکی ، عوض 1382)
رشد بخش کشاورزی به عنوان بستری برای کسب اهداف توسعه در کشورهای در حال توسعه امری ضروری قلمداد می شود . در میان اهداف مورد نظر ، بهبود و تقویت رشد اقتصادی و کاهش فقر، بهبود امنیت غذایی و حفظ منابع طبیعی بسیار مهم هستند…
- کاهش فقر از طریق رشد اقتصادی
- بهبود در امنیت غذایی
- حفاظت از منابع طبیعی
- آزاد سازی تجاری ضامن موفقیت
- کشاورزی ارگانیک
- جنگل - زراعی
- تلفیق دام و گیاه
- مالچ
- مالچ زنده :
- کنترل علف های هرز
- الف-گیاهان رقیب
- ب-گیاهان اللوپاتیک
- کنترل بیولوژیک
- زراعت همگام با پایداری
- چند کشتی
- شخم
- الف-شخم حداقل
- ب-شخم صفر
- تناوب
- نتیجه گیری
- کشاورزی و توسعه
- - استراتژی الگوی کشت در بخش کشاورزی
- - استراتژی افزایش بهره وری
- - استراتژی تجارت خارجی
- - استراتژی امنیت غذائی
- - استراتژی افزایش سرمایه گذاری
- - استراتژی اصلاح ساختار بازار محصولات کشاورزی
- منابع :
مقاله اهمیت و ضرورت بخش کشاورزی و نقش آن در رشد و توسعه جوامع بشری