دانلود پایان نامه ارشد رشته کشاورزی مقایسه تأثیر انواع کنجاله سویای ایرانی و خارجی و افزودن مکمل کولین برعملکرد بلدرچینهای ژاپنی با فرمت ورد و قابل ویرایش تعداد صفحات 137
دانلود پایان نامه آماده
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه تاثیر 3 نمونه کنجاله سویای تجاری (ایرانی، ﺁرژانتین، برزیل) و افزودن سطوح مختلف مکمل کولین (0، 400، 800 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد (افزایش وزن، مصرف دان، ضریب تبدیل غذایی) و وزن برخی از احشای داخلی (لاشه، قلب، طحال، پانکراس، کبد) و هم چنین برخی از فراسنجههای خونی (پروتیین کل، تریگلیسیرید، اسید اوریک، کلسترول، ﺁلبومین،LDL ،HDL ) انجام گرفت. این تحقیق در قالب آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار و در هر تکرار 20 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه (10 قطعه نر و 10 قطعه ماده) در یک دوره کامل پرورشی (42 روزه) در سیستم قفس انجام گرفت. در طول این آزمایش، صفات عملکردی شامل وزن زنده، ضریب تبدیل غذایی، درصد تلفات، مقدار مصرف غذا به صورت هفتگی مورد اندازهگیری و ارزیابی قرار گرفتند. دادههای آزمایش بعد از تست نرمال بودن با استفاده از نرمافزار آماری SAS مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان دادند سطوح مکمل کولین تأثیری روی عملکرد نداشت ولی کنجاله سویا (ایرانی) توانست مصرف خوراک را به طور معنیداری در سطح احتمال 5% افزایش دهد، اثرات متقابل مکمل کولین و کنجاله سویا بر فاکتورهای عملکرد غیر معنیدار بوده است. در مورد پارامترهای احشاء نتایج نشان دادند، کنجاله سویا و مکمل کولین هم به صورت مستقل و هم توأم (کنجاله سویای آرژانتین و 800 میلیگرم در کیلوگرم کولین) بروی قلب در سطح احتمال 5% معنیدار بوده است ولی هم مکمل کولین و هم کنجاله سویا نتوانست بر وزن لاشه، کبد، طحال و پانکراس تأثیر معنیداری بگذارد. هم چنین کنجاله سویا (برزیل) توانست کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون را در سطح احتمال 5% و 1% کاهش داده و هم چنین اثر متقابل کنجاله سویا با سطوح مکمل کولین توانست تری گلیسیرید (کنجاله سویای برزیل و 400 میلی گرم در کیلو گرم مکمل کولین) و LDL سرم خون (کنجاله سویای برزیل و بدون مکمل کولین) را در سطح احتمال 1% کاهش دهد. در مورد بقیه پارامتر های خونی (پروتیین کل، اسید اوریک، ﺁلبومین) هم اثرات مستقل و هم اثرات توأم مکمل کولین و کنجاله سویا غیر معنیدار میباشد. لازم بذکر است که نتیجه اثر جنسیت در کبد، طحال، قلب، تریگلیسیرید و HDL و پروتیین کل در سطح احتمال 1% معنیدار میباشد. از نتایج این تحقیق چنین استنباط میشود استفاده از سطوح بالی مکمل کولین باعث بهبود عملکرد و فاکتورهای خونی خواهد شد.
مقدمه
امروزه با توجه به این که کنجا له سویا بخش اعظم از جیره خوراک دام و طیور را تشکیل می دهد و این کنجا له بعد از روغنگیری تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از روش هایی که در کشورمان برای تهیه کنجاله صورت می گیرد استفاده از فشار مکا نیکی همراه با حرارت برای ا ستخراج روغن از سویا ا ست و محصول با قی ما نده کنجا له سویا نامیده می شود.
فهرست
فصل اول: مقدمه
1- بررسی منابع 1
1-1- تاریخچه پرورش بلدرچین ژاپنی در جهان 1
1-2- تاریخچه پرورش بلدرچین ژاپنی در ایران 1
1-3- اهمیت پرورش بلدرچین ژاپنی 2
1-4- خواص بیولوژیکی بلدرچین ژاپنی 3
1-5- تلفات دوره جنین 5
1-6- پرورش و نگهداری بلدرچین ژاپنی 6
1-6-1- سیستم بستر 6
1-6-2- سیستم قفس 6
1-6-3- درجه حرارت سالن 7
1-6-4- نوردهی 8
1-6-5- شدت نور 9
1-6-6- رطوبت 9
1-6-7- تهویه 9
1-6-8- آبخوری 9
1-6-9- دان خوری 10
1-7- تغذیه بلدرچین ژاپنیها 10
1-8- کنجاله سویا 17
1-9- فرایند عمل اوری دانه سویا برای تهیه کنجاله 17
1-9-1- سیلو کردن 17
1-9-2- تمیز کردن 17
1-9-3- خرد کردن و پختن 17
1-9-4- استخراج 18
1-10- کاهش کیفیت کنجاله سویا در شرایط نگهداری 18
1-11- عوامل محدود کنجاله سویا 19
1-12- ارزش غذایی کنجاله سویا 20
1-12-1- اسید ﺁمینههای کنجاله سویا 22
1-12-2- ویتامینهای موجود در کنجاله سویا 23
1-12-3- مواد معدنی موجود در کنجاله سویا 24
1-13- مقایسه چند نوع کنجاله سویای مختلف از نظر ترکیب 26
1-14- تست اوره از برای کنجاله سویا 26
1-15- کولین و ساختمان بیوشیمیایی ﺁن 28
1-16- نقش کولین در اعمال متابولیکی بدن 29
1-17- اشکال شیمیایی کولین 31
1-18- اثرات متابولیکی استفاده از کولین کلراید در تغذیه طیور 32
1-19- سطوح مصرف کولین کلراید در تغذیه طیور 36
1-20- بتایین و نقش ﺁن در بدن طیور 37
1-21- نقش گروههای متیل در بدن طیور 38
فصل دوم: روش کار
2-1- مکان ﺁزمایش 40
2-2- نحوه تهیه مواد ﺁزمایشی و اقلام جیره غذایی 40
2-3- تهیه و فرموله کردن جیرههای ﺁزمایشی 41
2-4- ﺁماده سازی محل اجرای ﺁزمایش 44
2-5- مدیریت بهداشتی در زمان پرورش 44
2-6- مدیریت تغذیهای در طول دوره پرورش 45
2-7- مدیریت پرورش 45
2-8- اندازهگیری فراسنجههای عملکردی در طول دوره پرورشی 46
2-8-1- مقدار مصرف غذا 46
2-8-2- مقدار افزایش وزن 46
2-8-3- ضریب تبدیل غذایی 47
2-8-4- تلفات 47
2-9- اندازهگیری فراسنجههای مربوط به لاشه 47
2-10- اندازهگیری فراسنجههای مربوط به اندامهای داخلی بعد از کشتار 48
2-11- جمع ﺁوری نمونههای خون 48
2-12- فراسنجههای بیوشیمیای خون 48
2-13- روش اندازهگیری کلسترول سرم خون 49
2-14- روش اندازهگیری HDL,LDL سرم خون 49
2-15- روش اندازهگیری تریگلیسیرید سرم خون 50
2-16-روش اندازهگیری پروتیین کل 51
2-17- نوع طرح ﺁزمایشی 51
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- بررسی نتایج صفات عملکردی 53
3-1-1- افزایش وزن بدن 57
3-1-2- مصرف خوراک 60
3-1-3- ضریب تبدیل غذایی 64
3-2- بررسی نتایج تجزیه لاشه 67
3-2-1- وزن نسبی لاشه 67
3-2-2- وزن نسبی کبد 69
3-2-3- وزن نسبی طحال 72
3-2-4- وزن نسبی قلب 73
3-2-5- وزن نسبی لوزالمعده 75
3-3- بررسی فراسنجههای بیوشیمیایی خون 77
3-3-1- کلسترول خون 78
3-3-2- تری گلیسیرید خون 80
3-3-3- پروتیین کل 82
3-3-4- HDL,LDL 84
3-3-5- اسید اوریک 86
3-3-6- ﺁلبومین خون 87
3-4- بررسی نتایج تست اوره آز 88
منابع فارسی 106
منابع انگلیسی 108
پایان نامه ارشد رشته کشاورزی مقایسه تأثیر انواع کنجاله سویای ایرانی و خارجی و افزودن مکمل کولین برعملکرد بلدرچینهای ژاپنی