فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحلیل تأثیرات استفاده از عایق های تغییر فاز دهنده بر میزان مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم تهران

اختصاصی از فی دوو تحلیل تأثیرات استفاده از عایق های تغییر فاز دهنده بر میزان مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم تهران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحلیل تأثیرات استفاده از عایق های تغییر فاز دهنده بر میزان مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم تهران


تحلیل تأثیرات استفاده از عایق های تغییر فاز دهنده بر میزان مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم تهران

تحلیل تأثیرات استفاده از عایق های تغییر فاز دهنده بر میزان مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم تهران

10 صفحه در قالب word

 

 

 

چکیده

       در این مقاله به بررسی اثر عایق تغییر فاز دهنده[1] در کاهش مصرف سالانه انرژی ساختمان پرداخته شده است. برای این منظور از نرم افزار انرژی­پلاس[2] جهت مدلسازی و تحلیل یک هندسه نمونه در اقلیم تهران استفاده شده است. برای اعتبار سنجی مدلسازی صورت گرفته از نتایج تحقیقات تتلو[3] و همکاران کمک گرفته شده است. در تحقیق حاضر به مقایسه جدار دارای عایق معمولی و جدار دارای عایق تغییر فاز دهنده پرداخته شده است و تاثیر انتقال حرارت از طریق گرمای نهان و محسوس در قیاس با انتقال حرارت، تنها از طریق گرمای محسوس، بر کاهش انرژی مصرفی ساختمان مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، میزان مصرف انرژی بین حالتی که از عایق معمولی (بدون تغییر فاز) در جدار استفاده کنیم با حالت جدار دارای عایق تغییر فاز دهنده مقایسه شد. نتایج حاکی از این بود که در صورت استفاده از عایق تغییر فاز دهنده به جای عایق معمولی (با مقاومت حرارتی یکسان) مصرف سالانه انرژی ساختمان به میزان 3 درصد کم می­شود. ضمن اینکه در ماه ژانویه عایق تغییر فاز دهنده با کاهش 3/8 درصدی در کاهش مصرف انرژی نسبت به جدار بدون عایق بهترین عملکرد را دارد. این در حالی است که در ماه اکتبر عایق­ها باعث افزایش مصرف انرژی می­شوند. با این حال، استفاده از عایق تغییر فاز دهنده حدود 7/4 درصد بیشتر از عایق معمولی مصرف انرژی را کاهش می­دهد.

واژه­ های کلیدی:  مواد تغییر فاز دهنده (PCMs)، عایق حرارتی، نرم­ افزار انرژی پلاس

 

مقدمه

       در سالهای اخیر، با افزایش روز افزون نیاز به انرژی و نیز محدودیت منابع سوخت­های فسیلی و آلایندگی آن­ها، توجه به منابع انرژی تجدیدپذیر روز به روز بیشتر شده است. بنابراین استفاده از انرژی­های تجدیدپذیر و نیز بکارگیری تکنیک­هایی به منظور ذخیره انرژی­ اهمیت فراوانی دارد. مواد تغییر فاز دهنده یکی از ابزارهای کارآمد در ذخیره انرژی حرارتی هستند. عملکرد آن­ها به این صورت است که با افزایش دما، تغییر فاز داده و انرژی حرارتی را در خود ذخیره می­کنند و با کاهش دما این انرژی را آزاد می­سازند. یکی از کاربردهای این مواد در جدارهای ساختمان به عنوان عایق تغییرفاز دهنده می­باشد. می­دانیم انرژی گرمایی را می­توان به دو صورت گرمای محسوس و گرمای نهان ذخیره کرد. اما انرژی ذخیره شده از طریق گرمای نهان که با تغییر فاز ماده همراه است، به دلیل چگالی بالای ذخیره انرژی گرمایی از اهمیت بیشتری برخوردار است. مواد تغییر فاز دهنده این قابلیت را دارند که انرژی حاصل از تغییر فاز را در خود ذخیره کنند. شایان ذکر است که اگر چه همه مواد قابلیت تغییر فاز دارند، اما ماده­ای را به عنوان ماده تغییر فاز دهنده می­شناسیم که بتواند در بازه دمایی عملکرد سیستم تغییر فاز دهد. مثلا در تغییر فاز جامد به مایع، ماده تغییر فاز دهنده با ذوب شدن انرژی حرارتی را در خود ذخیره می­کند و در موقع ضرورت با منجمد­شدن این انرژی را آزاد می­سازد. عمل تغییر فاز بسته به نوع ماده تغییر فاز دهنده می­تواند سریع یا با تاخیر زمانی صورت گیرد]1[.

       از مواد تغییر­ فاز­ دهنده در موارد بسیاری از جمله کاربرد­های پزشکی، گرمایش و سرمایش، حفاظت گرمایی مواد­غذایی، منسوجات، ساختمان و ... استفاده می­شود]2[. شایان ذکر است که در سالهای اخیر، استفاده از مواد تغییر فازدهنده در کاربردهای ساختمانی به منظور کاهش مصرف انرژی بسیار مورد توجه بوده است. مواد تغییر فاز دهنده مناسب برای کاربرد در جدار ساختمان باید دارای ویژگی­های زیر باشند: داشتن رسانش گرمایی کم برای ایجاد تاخیر زمانی در فرایند تغییر فاز، داشتن گرمای نهان بر واحد جرم زیاد، داشتن گرمای ویژه بالا جهت چشمگیرتر شدن اثرات گرمای محسوس، داشتن تغییر حجم کم در حین تغییر فاز جهت سهولت در انتخاب هندسه محفظه نگهدارنده مواد تغییر فاز دهنده، داشتن دمای ذوب در محدوده دمای عملیاتی، مقاوم بودن در برابر خوردگی، داشتن پایداری شیمیایی، اشتعال ناپذیری، سمی نبودن و در نهایت فراوانی و در دسترس بودن]3[. عملکرد مواد تغییر فاز دهنده در ساختمان به این صورت می­باشد که در روز به عنوان یک عایق در جدار مانع از گرم شدن فضای داخل می­گردد، به این صورت که با گرم­شدن ذوب می­شود و مقداری از انرژی حرارتی نفوذی به جدار ساختمان را در خود ذخیره می­کند و در شب که هوا رو به سردی می­رود شروع به انجماد کرده و گرمای ذخیره شده را به محیط داخل یا بیرون پس می­دهد. در شکل1 شماتیکی از نحوه تاثیر بکارگیری مواد تغییر فاز دهنده در جدار خارجی بر دمای داخل ساختمان نشان داده شده است. همانطور که مشاهده می­شود دامنه تغییرات هوای بیرون پس از عبور از جدار با ضریب کاهش  کاهش یافته و همچنین دمای اوج نیز به میزان  ساعت جابجا می­شود که این امر باعث می­شود در زمان اوج مصرف نیاز به استفاده از سیستم سرمایشی کمتر شود]4[.

 

ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است

متن کامل را می توانید در ادامه دانلود نمائید

چون فقط تکه هایی از متن برای نمونه در این صفحه درج شده است ولی در فایل دانلودی متن کامل همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند موجود است


دانلود با لینک مستقیم


تحلیل تأثیرات استفاده از عایق های تغییر فاز دهنده بر میزان مصرف سالانه انرژی ساختمان در اقلیم تهران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.