فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد ترور با رویکردی اندیشه امام خمینی

اختصاصی از فی دوو مقاله در مورد ترور با رویکردی اندیشه امام خمینی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد ترور با رویکردی اندیشه امام خمینی


مقاله در مورد ترور با رویکردی اندیشه امام خمینی

لینک پرداخت و دانلود *پایین صفحه*

 

فرمت فایل : Word(قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

تعداد صفحه : 58

 

فهرست مطالب:

 

 اسلام و صلح

اسلام، دین صلح و آرامش است و همیشه در اسلام، صلح و آرامش، بر جنگ و قتال برتری داشته است. و پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین (ع) همواره قبل از شروع جنگ، دشمنان را دعوت به صلح و گفتگو می کردند. در قرآن نیز دستورات صریحی مبنی بر پذیرش صلح و اولویت آن وجود دارد.

«ان جَنِحوا لِلسلم فَاجنح لها و توکل علی الله اِنّه هو السمیع العلیم و اِن یرید و اَن یَخدعوک فان حسبک الله هو الَّذی ایدک بنصره و بالمؤمنین».[1]

و اگر آنان تمایل به صلح نشان دادند تو نیز به آن متمایل شو و بر خدا تکیه کن که او شنوا و داناست و اگر بخواهند تو را فریب دهند، خدا برای تو کافی است و همان کسی است که تو را با یاری خود و یاری مؤمنان تقویت کرد. در آیۀ 90 سورۀ نساء نیز آمده است که اگر «کافران و ظالمان از جنگ کناره گرفتند و دست کشیدند و با شما طرح صلح انداختند، دیگر بر آن ها دست نگشایید و شما را بر ایشان در آن صورت راه و جنگی نیست.»

شیخ محمود شلتوت نیز در این باره با توجه به آیات سورۀ انفال می گوید، هر گاه دشمنی، دست از جنگ بکشد و از کشتار و خونریزی خودداری کند و پیشنهاد صلح دهد و در این پیشنهاد خدعه و حیله و نیرنگ به کار نبرده باشد، باید پذیرفت و نباید بی دلیل خون مسلمان را تباه ساخت.[2]

جهاد و ترور

با بررسی مفهوم و معنای جهاد در اسلام و همچنین مطالعه و مشاهدۀ اولویت آن بر جنگ، به این نتیجه می رسیم که جهاد نمی تواند توجیهی برای دست زدن به ترور باشد. اول اینکه، جهاد از نظر اسلام، قبل از همه چیز امری دفاعی است. یعنی دفاع از کیان و ناموس اسلام و مسلمین و مملکت اسلامی در برابر تجاوزات عملی دشمنان اسلام. از سوی دیگر، سیرۀ پیامبر(ص) نشان می دهد که ایشان، ابتدا از جنگ، حتی دفاعی نیز منع می‌کردند تا اینکه آیات مربوط به جهاد نازل شد. سیره عملی دعوت ایشان، همواره با دعوت به گفتگو و صلح و سعی در دوری از جنگ، همراه بود. جهاد قبل از هر چیزی، امری فردی و عبادی است و به معنای مبارزه با هوا و هوس و خواهش های درونی و نفسانیات است و پس از آن در عرصۀ عمومی، برای دفاع و مقابله در برابر تجاوز، مشروعیت می یابد.

جمع بندی و نتیجه گیری

اسلام، دینی است جامع و کامل که برای تمامی ابعاد زندگی انسان، طرح و برنامه دارد. دین اسلام، در عین اینکه در پی رساندن انسان به کمال و سعادت اخروی است، ولی به هیچ ‌وجه دنیای انسان‌ها را فراموش نمی کند و سعادت دنیوی انسان‌ها را نیز مد نظر دارد. احکام اسلامی که در قالب فقه متجلی می‌شود، علاوه بر اینکه در بعد فردی، راهنمای عمل محسوب می شود، از نظر اجتماعی نیز در پی تنظیم زندگی جمعی انسان‌هاست، و در این زمینه نیز به مسلمین، راهکار و مسیر نشان می‌دهد.

پیامبر اسلام (ص)، برای تبلیغ دین اسلام و گسترش آن، به دعوت، گفتگو و مباحثه روی آوردند. پیامبر(ص)، هیچ گاه برای گسترش اسلام، از زور و اجبار استفاده نکرد و همیشه در پی این بود که افکار و اندیشه‌ها و قلب‌ها را تسخیر کد. از اینرو، اسلام از همان ابتدا، دین صلح و آرامش و رحمت بوده است. جنگ‌های پیامبراکرم(ص) در صدر اسلام و نیز جنگ‌های امیرالمؤمنین علی(ع) همگی، جهاد دفاعی محسوب می شدند، و برای حراست از کیان اسلام و مسلمانان در برابر هجوم ها و تجاوزات دشمنان صورت می گرفتند.


 

 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد ترور با رویکردی اندیشه امام خمینی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.