فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله مته کاری ،بر قوکاری

اختصاصی از فی دوو مقاله مته کاری ،بر قوکاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله مته کاری ،بر قوکاری


مقاله مته کاری ،بر قوکاری

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

 

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

تعداد صفحه:63

فهرست و توضیحات:

مقدمه

تجزیه و تحلیل

محصولات

روش تحقیق

سابقه تحقیق

اصطلاحات و مفاهیم

مته کاری ،بر قوکاری

مته کاری

انواع مته :

احتمالاً در صنایع تولیدی سطوح استوانه ای داخلی  (سوراخ ) بیش از هرگونه سطح دیگری تولید می شوند . بخش عمده ای از این عملیات با مته کاری صورت می گیرد . بنابراین مته کاری فرآیند بسیار مهمی است . با اینکه اساساً فرآیند نسبتاً ساده ای است که معمولاً بوسیله یک ابزار با دو لبه برنده و تقریباً ساده ترین نوع ماشین ابزار صورت می گیرد ، برخی جنبه های مته کاری می توانند اشکالات قابل توجهی را سبب شوند . در تمام موارد عمل تراش در درون قطعه انجام می شود اصطکاک موجود بین مته و دیوار قطعه کار تولید گرما می کند که به حرارت حاصل از عمل تشکیل تراشه اضافه می شود . همچنین در حالی که مته بخش عمده ای از سوراخ را اشغال کرده است ، تراشه باید از آن خارج شود . در نتیجه ، کندی انتقال گرما از محیط عمل و عدم امکان روان سازی و سرد کردن موثر بخاطر حرکت خلاف جهت تراشه موجب دشواری های قابل توجهی می شوند . علاوه بر این در بیشتر موارد لبه های برنده از تکیه گاه مته دور هستند و در نتیجه در انتهای یک ابزار نسبتاً خم شدنی قرار دارند . این امر موجب بروز اشکالاتی در رابطه با دقت عمل می شود .

 

 

 

معمولی ترین نوع مته ، مته مارپیچ است . این مته شامل سه قسمت اصلی بدنه ، نوک و ساقه است که در شکل (1-19 ) نمایش داده شده اند . بدنه مته دارای دو یا بیشتر از دو شیار مارپیچ حلزونی به نام خیاره است که بصورت دو مارپیچ در مقابل هم قرار گرفته اند . بمنظور کاهش اصطکاک بین مته و سوراخ قطر دو باریکه مارپیچ را فقط در حاشیه باریکی بابر با قطر کامل مته می گیرند و در بقیه عرض باقیمانده ، قطر باریکه ی کمتر از قطر کامل مته است . کامل بودن قطر حاشیه به هدایت و نگهداشتن مته در مسیر مستقیم کمک می کند و به این ترتیب سوراخ دقیق در می آید . باریکه ها به نوک مته ختم می شوند و حاشیه هر باریکه یک لبه برنده تشکیل می دهد .

همانطور که در شکل( 9-17 ) نشان داده شده است ، زاویه تراشه اصلی پشت لبه برنده به زاویه بین خیاره مارپیچ و قطعه سوراخ کردنی مربوط می شود . نظر به اینکه زاویه ماپیچ جزئی از شکل مته است ، زاویه تراشه اصلی را نمی توان با سنگ زدن مته تغییرداد . زاویه مارپیچ بیشتر مته ها 24 درجه است ، ولی مته ها با زاویه های مارپیچ دیگر نیز ساخته می شوند . زاویه ها مارپیچ بزرگتر (غالباَ بیش از 30 درجه ) غالباً برای موادی بکار می روند که خیلی سریع سوراخ می شوند و مقدار زیادی تراشه تولید می کنند .

 

 زاویه های مارپیچ بین صفر تا 20درجه برای مواد نرم مانند پلاستیک ها و مس بکار می روند . مته های با خیاره مستقیم (زاویه مارپیچ و تراشه صفر ) برای مته کاری و ورقه های نازک مواد نرم بکار می روند . امکان تغییر زاویه تراشه در مجاورت لبه برنده بوسیله روش خاصی از سنگ زنی بنام دولبه ای کردن ، وجود دارد (به شکل 29-9 ) مراجعه شود .

نوک مخروطی شکل مته شامل لبه های برنده و زاویه های آزاد مختلف است . این زاویه بر روی جهت جریان تراشه روی سطح ابزا و داخل خیاره تاثیر می گذارد . رو شن است که این زاویه اهمیت زیادی دارد . زاویه مخروط 118 درجه که غالباً بعنوان یک زاویه اختیاری بکار می رود ، زوایه ای است که در مته کاری . فولادی نرم موجب ایجاد شرایط تراش مطلوب و عمر نسبتاً زیاد ابزار می شود و در نتیجه برای کاربردهای بسیار عمومی مناسب است . غالباً برای سوراخ کردن مواد ترد مانند چدن خاکستری و آلیاژ های منیزیم از زاویه های مخروط کوچکتر (بین 90 تا 118 درجه ) استفاده می شود . برای مته کاری مواد شکل پذیرتر نظیر فولاد های آلیاژی و آلیاژ های آلومینیم ، غالباً زاویه های مخروط بزرگتر (بین 118 تا 135 ) درجه ) انتخاب می شوند . زاویه های مخروط کوچکتر از 90 درجه عموماً در مته کاری پلاستیک ها بکار می روند . بطوری که در قسمتهای بعدی خواهد آمد ، در سالهای اخیر چند روش سنگ زنی مته متداول شده است که در اثر آن نوک مته کاملاً مخروطی نمی شود .


دانلود با لینک مستقیم


مقاله مته کاری ،بر قوکاری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.