مشخصات این فایل
عنوان: بیماری سلیاک چیست ؟
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 9
این مقاله درمورد بیماری سلیاک چیست ؟ می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله بیماری سلیاک چیست ؟
بیماری سلیاک چیست؟
بیماری سلیاک یک بیماری تغذیه ای مزمن است که باعث اشکال در جذب مواد مغذی می شود. معمولا سایر اعضاء خانواده بیماران مبتلا به سلیاک نیز مستعد این بیماری هستند.
التهاب روده هنگامی آغاز می شود که یک بیمار سلیاکی شروع به خوردن غذاهای حاوی گلوتن کند. گلوتن پروتئینی است که در گندم ، جو ، چاودار و خانواده حبوبات یافت می شود. جودوسر برای بیماران سلیاکی مضر نیست ، اما در سلیاکی ها توصیه نمی شود. واکنش سیستم ایمنی برضد گلوتن ، باعث واکنش التهابی در دیواره روده می شود . در حالت طبیعی مخاط روده کوچک با میلیونها .....(ادامه دارد)
چگونه بیماری سلیاک تشخیص داده می شود؟
بخاطر داشته باشید بیشتر بیماران مبتلا به درد شکمی ، نفخ و اسهال بیماری سلیاک ندارند. برای شناسایی بیماری آزمایش خون و/یا اندوسکوپی می تواند کمک کننده باشد . وقتی احتمال این بیماری می رود ، ابتدا آزمایش خون انجام می شود . اگر آزمایش خون طبیعی باشد، آزمایش های دیگر لازم نیست . گاهی پزشک حدس می زند که علایم مربوط به بیماری سلیاک یا بیماری مشابه دیگری است ونیاز به اندوسکوپی وبیوپسی (نمونه برداری از بافت روده کوچک ) می باشد. تمام آزمایشات باید زمانی انجام شود که بیمار رژیم غذایی معمولی حاوی گلوتن دارد .....(ادامه دارد)
آزمایش خون:
آزمایش آنتی بادی مخصوص، برای تشخیص بیماری سلیاک استفاده می شود. این تست خون هم چنین برای کسانی که در معرض خطر سلیاک هستند ولی علائم ندارند استفاده می شود ( خویشاوندان بیماران سلیاکی) . دو آزمایشی که بیشتر استفاده می شوند آزمایش آنتی بادی اندومیزیال و ترانس آمیناز بافتی می باشند. آزمایشات دیگر نظیر آنتی بادی ضدگلیادین دقیق نیستند، زیرا ممکن است در بیمارانی که سلیاک ندارند و یا افراد سالم غیر طبیعی یا در بیمارانی که سایر .....(ادامه دارد)
سلیاک چگونه درمان می شود؟
بیماری سلیاک با اجتناب از مصرف غذاهای حاوی گلوتن درمان می شود. گلوتن عامل بوجود آورنده التهاب در روده کوچک است و وقتی که از رژیم غذایی حذف شود ، روده بهبود می یابد و به حالت طبیعی برمیگردد. درمان دارویی ضرورت ندارد مگر در کسانیکه به رژیم فاقد گلوتن جواب نمی دهند. .....(ادامه دارد)
رژیم فاقد گلوتن:
عادت کردن به استفاده از رژیم غذایی فاقد گلوتن، نیاز به تغییراتی در شیوه زندگی دارد. کلید درک رژیم غذایی فاقد گلوتن ، مطالعه در برچسبهای غذایی است. اگر غذایی مشکوک است ، از آن اجتناب نموده و فرآورده مشابه آن را که مطمئن هستید فاقد گلوتن است بیابید. غذاهای حاوی اجزاء زیر مشکوک بوده ونباید مصرف شوند تا زمانیکه کاملا از امنیت آنها اطمینان حاصل شود:
- نشاسته غذایی تغییر یافته
- پروتئینهای هیدرولیزه سبزیجات .....(ادامه دارد)
سایر عوارض بیماری سلیاک چیست ؟
سایر علائمی که رژیم فاقد گلوتن باعث بهبود آنها می شود شامل: خستگی ، رشد ناچیز، کاهش قد در بزرگسالی ، استئوپروز( پوکی استخوان ) ، دردهای استخوانی ومفاصل ، اشکال در باروری ، تنگی روده ، سرطان مری و روده کوچک ، لنفوم (نوع دیگری از سرطان) و نوروپاتی (عدم توانایی راه رفتن و گیجی که به تدریج بدتر می شود.) .....(ادامه دارد)
دانلود مقاله بیماری سلیاک چیست ؟