فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی دوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد

اختصاصی از فی دوو دانلود مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد


دانلود مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد

 

مشخصات این فایل
عنوان: تاریخچه طراحی معماری مساجد
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 168

این مقاله در مورد تاریخچه طراحی معماری مساجد می باشد.

 

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد

طرح موضوع
مسجد نماد حضرت حق و پیشگاه ربوبیت است و نماز، راز و نیاز انسان با خدا و در میان عبادات، پر رمز و راز­ترین آنهاست، بنابراین معماری مسجدی که در آن نماز  برپا می­شود باید صورتی بیآفریند درخور معنای آن. معماری این بنا باید کیفیت فضایی و روح معنوی لازم را بیآفریند تا بستری مناسب برای نیایش و رامش در برابر مبداء آفرینش انسان فراهم شود و قرب به خدا در عالی­ترین شرایط صورت پذیرد. پس بنای مسجد باید تجلی گاه مفاهیم متعالی ماورائی در این عالم خاکی باشد. اما از آنجا که فهم حقیقی آن مفاهیم از محدوده ادراک آدمی خارج است، برای انعکاس در این عالم ناگزیر به تنزل ....(ادامه دارد)

معنای شکل در معماری
شکل به خط دور یک سطح یا حجم مرئی اطلاق می­شود و وسیله­ اصلی تشخیص و شناخت فرم یک شیء می­باشد. ذکر این نکته لازم است که هر دو مفهوم شکل و فرم گویای جلوه­ ظاهری یک شیء هستند اما هردو با هم برابر نیستند. شکل (گشتالت) عبارت است از کلیت قابل رؤیت، محاط در حدود، کم و بیش مرکب از اجزاء و دارای وحدت کلی در تظاهر یک شیء. فرم(صورت) تظاهر حسی و واضح یک شیء است و این بیانی است که خود را در معرض قضاوت قرار می­دهد. فرم طبیعت یک چیز است که شکل در راستای آن حرکت می­کند آن هم در زمانی مشخص برای استفاده از قواعد مستند  ....(ادامه دارد)

هندسه درمعماری ایرانی و معماری اسلامی(مسجد)
ایران در سراسر قرون متمادی تاریخ اسلام، یکی از مهمترین کانون­های تمدن و به ویژه هنر اسلامی بوده است. هنر ایرانی، که در عین حال عمیقاً ایرانی و اسلامی است، از نقاط اوج هنر اسلامی، و قطعاً یکی از قلل مرتفع آن به حساب می­آید. سرشت عمیقاً هنری ایرانیان و عشق ایشان به زیبایی، دقت و ظرافت، به آنان امکان داد تا نه تنها یکی از مدارس عظیم هنر را در جهان باستان و در ایام حکومت هخامنشیان، پارتیان و ساسانیان برپا سازند، بلکه اصول مذهب اسلام را نیز جذب کنند و در خلق آثار خیره کننده­ بسیار، در عرصه­ هنر اسلامی به کار گیرند. هنر اسلامی ایران هم به واسطه....(ادامه دارد)

طراحی مسجد در معماری گذشته
مسجد محیطی انسان ساخت برای پاسخ گویی به مسائل معنوی، اجتماعی و عملکردی مردم است. محیط مسجد از یک سو شامل جنبه­های کالبدی و عینی و از سوی دیگر در بر­گیرنده جنبه­ های فعالیتی، عملکردی، اجتماعی، ارتباطی، مذهبی و معنوی است. محیط انسان ساخت مسجد نخستین مکانی است که هنگام ورود حضرت محمد (ص) به مدینه ساخته شد. اولین فعالیت مسجد بر پایی نماز جماعت بود، ولی با گذشت زمان و با توجه به نیاز­های مختلف، عملکرد مسجد ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دیگری را نیز در بر گرفت. مساجد در صدر اسلام طرح و هندسه ­ساده­ای داشتند  ....(ادامه دارد)

 فرایند طراحی:
توجه به هندسه طرح و ایجاد ترکیبات شکلی مناسب شأن و تقدس مسجد، ایجاد وحدت، نظم و انسجام در طرح، حضور نور و خلق آرامش و معنویت در فضاها بیش از هر چیز در طول مسیر طراحی مورد توجه بوده است. پیش از آغاز بیان فرایند طراحی، شایسته است اهمیت موارد ذکر شده بر اساس مطالعات، تجربیات و نظریات پژوهشگران عرصه معماری، باردیگر بیان شود. جان لنگ Jon Lang، در بیان اهمیت توجه طراح به شکل و هندسه در مسیر طراحی می­گوید: طراح به هر حال ناچار است در مورد ساختار هندسی محیط تصمیم بگیرد. گاهی کیفیت هندسی محیط، به تنهایی موضوع ....(ادامه دارد)

طرح نهایی
با توجه به اینکه سرانه فضای لازم برای هر نمازگزار 72/0متر مربع است، مسجد ظرفیت 670 نفر مرد و 570 نفر زن را برای نمازگزاری در مواقع عادی دارد. علاوه بر آن حیاط مسجد و مهتابی نیز در مواقع شلوغی و برگزاری نمازهای خاصی مانند نماز عیدفطر و ... قابل استفاده­اند. زیر بنای فضاهای نمازگزاری مسجد به ترتیب زیر است:
مساحت کل گنبدخانه، شبستان­ها و فضاهای خدماتی و ارتباطی آنها در طبقه همکف حدود 1000متر مربع است. (گنبدخانه: 225 متر مربع + شبستان مردانه170متر مربع + فضای شبستانی   ....(ادامه دارد)

 فهرست مطالب مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد

طرح موضوع
اهداف پژوهش
تعریف اصطلاحات
2.1.1.    
انتخاب سایت طراحی
1-1)    مقدمه
1.1.    ضرورت یا اهمیت پژوهش
1.2.    زمینه های پژوهش
1.3.    پرسش¬ها و فرضیه¬های پژوهش
1.4.    روش تحقیق
2.1.    بررسی معنایی هندسه
2.2.    بررسی جایگاه هندسه در معماری
1.1.    هندسه مسجد: از ورودی تا محراب ( هندسه عملکردها )
1.2.    هندسه آماده سازی نمازگزار
1.3.    هندسه نماز  
4.1.    طراحی مسجد در معماری گذشته
4.2.     طراحی مسجد در معماری معاصر
4.3.    بررسی طرح های مساجد اصیل اصفهان و هندسه آنها
5.1.    جمع بندی پژوهش
5.2.    علل انتخاب شهر اصفهان برای طراحی مسجد
5.3.    ویژگی¬های سایت
5.3.1.    ویژگی¬های اقلیمی
5.8.    طرح نهایی


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله تاریخچه طراحی معماری مساجد
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.