فرمت فایل : power point (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد اسلاید : 23 اسلاید
مقدمه :
اگرچه نگهداری مواد غذایی یک دانش روز است و روش های علمی متعددی برای حفظ کیفیت و سلامت غذا وجود دارد که در تمام دنیا هم مورد استفاده قرار می گیرد، اما این یک امر مسلم است که مصرف غذای تازه، سالم تر از مصرف غذایی است که مدت ها قبل تهیه شده و در یخچال یا فریزر نگهداری شده است.
به دلیل تحولاتی که در سالهای اخیر در نحوه زندگی رخ داده(تحولاتی نظیر حضور فعال تر زنان در مشاغل اجتماعی)، به هرحال نمی توان گفت که همچنان تهیه غذای تازه کار آسانی است. اما با توجه به تمهیداتی که متخصصین تغذیه و صنایع غذایی در نظر گرفته اند، می توان پذیرفت که در این شرایط نیز می شود از غذایی با کیفیت بالا استفاده کرد. "نگهداری غذا موجب بروز بیماری نمی شود؛ بلکه مشکل، زمانی به وجود می آید که رعایت اصول علمی نگهداری غذا(چه صنعتی، چه خانگی) نادیده گرفته شود.”
در بحث نگهداری غذا اولین نکته ای که باید به آن دقت شود، تفاوت حساسیت گروه های مختلف غذایی در برابر آلودگی است.
گوشت و لبنیات و مخصوصاً گوشت سفید به شدت در معرض فساد و مسمومیت غذایی هستند. میوه نیز در صورتی که بطور نامناسبی در یخچال نگهداری شود، احتمال فسادشان افزایش پیدا می کند. بنابراین باید با استفاده از کیسه های شفاف مخصوص داخل یخچال آن ها را نگهداری کرد.
پاورپوینت زیبا درباره نحوه نگهداری مواد غذایی