استخراج آهن 14 صفحه (فایل WORD قابل ویرایش می باشد)
نگاه اجمالی
امروزه یکی از اساسیترین پایههای اقتصادی و اجتماعی کشورهایجهان راصنایع آهن و فولادتشکیل میدهدو این ، به سبب نیاز مبرمی است که انسان جهت پیشبرد مقاصد خود در زندگی دارد. بانگاه اجمالی به کارآیی این عنصر حیاتی ، میتوان به نقش سازنده آن پیبرد؛ زیراعلاوه بر کاربرد آن در امر ساختمان سازی ، پل سازی و غیره یکی از کالاهای اساسی درصنایع اتومبیل سازی ، کشتی سازی و لوکوموتیو سازی است و بهصورت آلیاژهای مختلف ،اساس تکنولوژی ماشینآلات را تشکیل میدهد.
تاریخچه
با توجه به کشف یک تبر آهنی متعلق به 3000 سال پیش از میلاد درداخل یکی از قبرهای سومریان واقع در شهر اور که در جنوب بینالنهرین قرار داشت،نشان میدهد که استفاده ازآهن توسط انسان از حدود 3000 سال پیش از میلاد مسیح آغاز و عمدتاً در کشورهای مصر ،آشور ، چین و هندوستان رواج داشت. در آغاز انسان از آهن طبیعی که بهصورتسنگ معدن آهنبا درجات خلوص متفاوت بدستمیآمد، استفاده میکرد.
با این حال ، نظر دیگری وجود دارد که انسانهای آنروزگاران از شهاب سنگها بهعنوان آهن خالصتر استفاده میکردند. استفاده از آهنخالص درحدود 1300 سال پیش از میلاد امکانپذیر شد که به ظن قوی بطور تصادفی بر اثرگرما دادن شدید صخرههای کانی ، آهن خالص توسط ذغال صورت گرفت با حرارت دادن گلاخری و ذغال نیز آهن استخراج میکردند.
فهرست مطالب
- نگاه اجمالی
- تاریخچه
- سیر تحولی و رشد
- سنگ معدنهای آهن
- فرآیندهای اولیه استخراج آهن
- مواد اولیه مورد نیاز استخراج آهن
- زغال کک
- سنگ آهک
- واکنشهای کوره استخراج آهن
- احیای مستقیم
- بخش آماده سازی زغال
- دانه بندی مواد
- اهمیت دانه بندی مواد
- استخراج آهن به روش احیای غیر مستقیم (احیا در کوره بلند)
استخراج آهن 14 صفحه