پتانسیل فن آورری زیستی در تولید اتانول سوختی از پس آب کارخانجات پنیرسازی
Fulltextنویسندگان:
خلاصه مقاله:
استفاده روز افزون از سوخت های فسیلی، افزایش قیمت نفت، کاهش ذخایر موجود و از طرف دیگر مشکلات زیست محیطی ناشی از سوخت های فسیلی، محققان را در جهت یافتن منابع جدید انرژی قابل تجدید پاک ترغیب نموده است. فن آورری زیستی راهی برای تولید سوخت های زیستی محسوب می شود . آب پنیر از محصولات جانبی کارخانجات پنیرسازی است. به دلیل داشتن ترکیبات خاص، محیطی مناسبی برای رشدمیکروارگانیسم ها ست. قند موجود درآب پنیر حدود5-4/5درصد است که با روش های تخمیری و استفاده از این سوبسترا میزان تولید اتانول2-3درصد می باشد به دلیل مشکلات زیست محیطی که این سوبسترا دارد وقند موجود درآن که مهمترین عامل این آلودگی محسوب می شود با روشهای تخمیری می توان از این سوبسترای کم ارزش آن را به اتانول که فرآورده ای با ارزش افزوده بالاست، علاوه برحل مشکل زیست محیطی تولید نمود
کلمات کلیدی:
زیست فناوری،آب پنیر، اتانول،سوخت های زیست
پتانسیل فن آورری زیستی در تولید اتانول سوختی از پس آب کارخانجات پنیرسازی